Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:21
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Izjava dana: Stadion INA – MOL

PODIJELI

Taman kad je javnost unisono odlučila kako je priča o gradnji stadiona samo spin, usred Sabora je jučer sam premijer rekao sljedeće:

“Hrvatska će pokrenuti proces otkupa cjelokupnog udjela Mola u Ini. Otkupit ćemo cijeli Molov paket Ininih dionica. Učinit ćemo to prema modelu koji smo već razdradili, koji je financijski održiv i koji u konačnici neće povećati javni dug RH. S ovom odlukom upoznata je i predsjednica RH i predsjednik Sabora. Odluku smo donijeli u najboljem interesu Hrvatske kao strateške kompanije Hrvatske.“

Ispričavamo se, pomiješalo nam se negdje u režiji. Naime, ovo poviše je premijer rekao na Badnji dan 2016.-e godine.

Evo što je stvarno jučer rekao;

“Imamo temelj za ulaganja u stadione. Maksimir u Zagrebu, Poljud u Splitu i druge, u dogovoru s gradovima i klubovima. Da ne bi bilo dileme, i idemo u taj projekt. Ne jedan stadion. Reprezentacija to zaslužuje”

Pa da analiziramo…

Prije šest godina vlada je imala razrađeni model, koji je financijski održiv. Šest godina kasnije, MOL je i dalje u vlasništvu Mađara.

Ovih dana, vlada ima temelj za ulaganja. Nekako nam se čini da će za šest godina jedini novi stadion u Hrvatskoj biti u vlasništvu Mađara.

Ono što povezuje ove dvije priče jest doista – Ina. Naime, tog Badnjaka je do javnosti došla informacija o tome kako je Hrvatska izgubila arbitražni spor, pa je premijer pred Božić bacio bombu od vijesti.

Ovih dana je na tapetu afera teška milijardu u Ini, a premijer zajedno sa svojim mladim bombašima baca stadione i rad nedjeljom. Čekamo još da navijači postanu problem.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno