Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 36.6℃ | pulenat 4.5 m/s
16. srpnja 2024. 17:50
Desinec Foto FB  

ŽDO Velika Gorica potvrdilo kako izvidi oko policijskog postupanja na Desincu još traju

PODIJELI

Kako smo već prije najavili, nećemo dopustiti da se zbivanja u okolici benzinske crpke na Desincu od 21. svibnja tek tako zaborave. Pa smo ovaj tjedan poslali novi upit Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, da nas obavjesti što se događa s izvidima oko policijskih postupanja te noći. Naime, 20. lipnja ŽDO Velika Gorica potvrdio je kako “obavljaju izvide” oko policijskih postupnja na Desincu.

U međuvremenu je Ustavni sud ustvrdio kako je baš na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva Velika Gorica, kojem je ŽDO Velika Gorica hijerarhijski nadležan, sud u Velikoj Gorici protuustavno odredio pritvor protiv navijača Hajduka. Podsjetimo, stav Ustavnog suda je da ne može netko na teretu imati samo što je bio na nekom mjestu, već je ODO Velika Gorica u suradnji s policijom trebao predočiti pojedinačno dokaze za svaku osobu za koju traže pritvor.

Dakle, ŽDO Velika Gorica nam je odgovorio, i to moramo pohvaliti, u izuzetno brzom roku, zapravo šokantno brzom za većinu javnih ustanova i organizacija. “Obavještavam Vas da su u Županijskom državom odvjetništvu u Velikoj Gorici izvidi vezani uz policijsko postupanje na auto-cesti kod odmorišta Desinec još uvijek u tijeku“, kažu nam iz Gorice. Tako da još uvijek nema zaključka, nije još sve potiho bačeno pod tepih, unatoč brzoj odluci Unutarnje kontrole policije kako je sve bilo po regulama.

Kontaktirali smo i trojicu Hajdukovaca koji su bili završili u pritvoru tom prilikom. Za sada niti jedan od njih nije dodatno ispitan nakon izlaska iz pritvora, nitko od njih nije posebno pojašnjavao Tužiteljstvu što su i kako policajci radili. A nekakva bazična logika nameće da ih se ispita.

Uglavnom, izvidi se nastavljaju, a mi ćemo kroz neko vrijeme ponovno provjeriti ima li šta novoga.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

36.6℃

W 4.5m/s

30%

1009.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
37℃
Sri
35℃
Čet
36℃
Pet
32℃
Sub
30℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno