Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:42
Desinec Foto FB  

Unutarnja kontrola tradicionalno odlučila kako je sve bilo po pravilima na Desincu

PODIJELI

Unutarnja kontrola policije završila je internu policijsku istragu oko zbivanja na Desincu, kada je došlo do sukoba pripadnika MUP-a i navijača Hajduka te su prema očekivanjima zaključili da je sve bilo po zakonu, uključujući i pucanje na masu ljudi.

Tradicionalna odluka unutarnje kontrole, jedne čudne službe unutar MUP-a, bar dok ne postoji ozbiljni civilni nadzor policije, ipak ima jednu zanimljivost. Naime, priznaju kako još uvijek traju “izvidi sa ŽDO Velika Gorica kako bi se utvrdile sve činjenice”. Što je zapravo bolji način za kazati kako tužiteljstvo ipak istražuje policijsko postupanje, jer u konačnici, bilo je ranjenih osoba. ŽDO Velika Gorica već je potvrdio da obavlja izvide nad ponašanjem policije te sporne večeri.

Izvještaj policije je očekivano dramatičan, ali ima jednu zanimljivost koja bi mogla biti važna za čitav sudski postupak koji će se voditi. Naime, tvrdi se kako su policajci upotrijebili oružje u nužnoj obrani sebe i drugih, jer su navijači ih napali i uz to bacali baklje na samoj benzinskoj. Što onda ne bi trebao biti problem za dokazati, benzinske su pokvrivene brojnim kamerama kako im netko ne bi pobjegao bez plaćanja goriva. A ako se ispostavi da eto baš te kamere baš to večer nisu radile, onda ćemo se svi grohotom nasmijati.

Nova utakmica Dinama i Hajduka igra se u subotu, sad se bar ide vlakom u najvećem broju, tako da neće biti velikih kolona na cestama. Što ne znači da nije moguće isprovocirati nove sukobe, zagrebačka policija i vodstvo Dinama u tome su tradicionalno solidno potkovani. A dalo bi se primjetiti kako je ovo izvješće objavljeno točno dva dana prije samog dvoboja, što će dodatno podignuti tenzije.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno