Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.2℃ | bura 6.5 m/s
26. svibnja 2024. 16:46
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX  

FOTO: Gradnja i otvaranje Pelješkog mosta u sedam slika

PODIJELI

Foto D. Jerković/CROPIX

Ivo Sanader je najviše puta otvarao radove na Pelješkom mostu, dva puta, ovo je slika s drugog otvaranja iz 2007. godine.
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Zbog sporih radova stanovništvo okolnih krajeva bilo je čak i ljutito. Zbog toga Udruga zavjet 2012. godine organizira prosvjednu akciju “Bilo naroda – gradimo most”, u kojoj su konopcem od preko dva kilometra i brodicama povezali Pelješac i Komarnu na lokaciji dnašnjeg mosta.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX

Da bi se krenulo graditi most, trebalo je prvo srušiti ostatke gradilišta od onih zatvorenih Sanaderovih radova. Ovo se 2018. godine skidala posljednja zahrđala dizalica s budućeg gradilišta.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX

Dolaze Kinezi. Kineski brod Zhen Hua bio je na sidrištu pred Lukom Ploče čekajući da položi prve pilote u more kod Komarne, na samom kraju 2018. godine.
Foto: Bozo Radic / CROPIX

Postavlja se posljednji betonski segment na mostu, srpanj je 2021. godine, da se pita samo Kineze, most bi mogao biti otvoren u roku nekoliko mjeseci, ali čeka se kraj izrade prilaznih cesta.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Današnje otvaranje Pelješkog mosta napravilo je nešto nevjerojatno, čak su i premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović na neko vrijeme bili u primirju. Doduđe, s Gordanom Jandrokovićem kao tampon zonom.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pelješki most je otvoren, od noćas će biti na upotrebi građanima, ali i turistima te će napokon povezati Dubrovnik i Pelješac s ostakom Hrvatske, a Korčulanima olakšati dolazak na otok

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.2℃

NE 6.5m/s

77%

1017.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
23℃
Pon
24℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
21℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno