Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 3.6 m/s
7. prosinca 2023. 12:59
Foto: Sasa Buric / Cropix  

Plenković o krizi – ma nema nikih problema

PODIJELI

Vlada nam je na godišnjem odmoru. Nakon intenzivnog perioda, kaže danas u Rijeci premijer Andrej Plenković.

Ukazao se danas na riječkom Trsatu povodom blagdana Velike Gospe, pa okupljenim novinarima u svojem stilu odgovorio na goruća pitanja, prenosi N1.

Pa je tako prvo odgovarao na pitanje oko toga imaju li u planu novih mjera za energetsku krizu koja nam predstoji;

“Nemamo sada, da budemo otvoreni. Sad smo još na godišnjem odmoru i to nakon jako intenzivnog perioda praktički do prošlog ponedjeljka, prema tome danas nije dan za iznošenje bilo kakvih mjera. Ono što mogu kazati je da se kao i svi ostali spremamo za jesen i u smislu energetskih tema, a i u smislu fiskalnog kapaciteta za različite vrste intervencija.”

Na godišnjem su. Neka, zaslužili su.

Dodao je i kako “Trenutno nema nikakvih problema. Okoli (skladište plina, op.a.) se puni prema planovima. To će sve biti spremno u varijantama koje smo dosad planirali i koje možemo. A što se tiče ušteda, mi smo već prije mjesec dana izašli s preporukama. Preporučamo svima da ih se pridržavaju. Mislim da je ovo vrijeme jedne općedruštvene odgovornosti”.

Nije htio ni komentirati nedostatak lijekova za Covid, kaže da je to pitanje za ministra Beroša i HZZO, oko optužnice za prijatelja bivšeg ministra Marića nije informiran, jer nije stvar njegovog interesa, na godišnjem je.

Sve u svemu, riječima Vlatka Markovićanema nikih problema.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 3.6m/s

39%

1017.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
13℃
Pet
11℃
Sub
12℃
Ned
10℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno