Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 6.0 m/s
7. prosinca 2023. 15:24
Foto: Damjan Tadic / CROPIX  

Izjava dana: Nisam namjerno, majkemi

PODIJELI

Zlata Hrvoj Šipek je jučer došla do glavne sabornice i tamo ponavljala ono što je govorila pred saborskim Odborom za pravosuđe, a naravno da je u svemu tome bilo i bisera.

Objašnjavala je što je pritisak a što nije, pa smo tako saznali da je pritisak ustvari samo kad se negativno komentira njen rad, dok recimo smanjenje budžeta svojem uredu ne smatra pritiskom, to samo konstatira.

Priznala je da je u slučaju Žalac napravljen propust, jer je slučaj preuranjeno zatvoren, ali je odbacila tvrdnje oporbe da je predmet stavljen u ladicu umjesto da je proslijeđen OLAF-u, naime, kaže Glavna državna odvjetnica da OLAF nije ni tražio dokumentaciju.

Uglavnom, najslađe je bilo kad je Zlata Hrvoj Šipek rekla sljedeće nakon što su je upozorili da sad govori nešto sasvim suprotno onome što je govorila prije godinu dana;

Ostajem kod svih izjava, došlo je do propusta, ali nikako se ne radi o namjernom i svjesnom prikrivanju i zataškavanju predmeta, a u konačnici to pokazuju optužnice podignute protiv iste osobe.

Dakle, kao prvo – nije namjerno. Dogodi se što sad? Svi griješe. A kao drugo, ostajem pri svim svojim izjavama. I onoj da nikad nisam vidjela dokumente. I onoj da sam ih osobno zatražila.

A kao treće, ja sam tu biciklom. OLAF je tu da diže optužnice.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 6.0m/s

37%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 16h:
10℃
Pet
10℃
Sub
11℃
Ned
9℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno