Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:31
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX  

Izjava dana: Mislav Oršić na baušteli

PODIJELI

Da su naši političari van svake stvarnosti, odavno je jasno svakome tko iole prati njihove izjave. Hvale se svim i svačim, ovih dana ih pere nogometna euforija, pa najavljuju izgradnju pet – šest stadiona, a u međuvremenu su, ravno dvije godine nakon potresa izgradili – šest kuća.

Koje zapravo nisu gotove, jer nisu spojene na infrastrukturu.

Toliko su zglajzali u svojoj nesposobnosti, jer novaca za obnovu ima i viška zapravo – EU je na raspolaganje stavila ogroman budžet koji ovi nisu u stanju potrošiti, da je čak i sam premijer rekao kako obnova ide – nestvarno sporo.

Upitali su novinari državnog tajnika iz Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu Gordana Hanžeka za tu premijerovu izjavu, a on nije zakazao, jer Vatreni, bronca, poniznost, vjera i domoljublje;

“Predsjednik Vlade je, sportskim rječnikom rečeno, selektor svih nas koji sudjelujemo u radovima obnove. U obnovi domova cijelo vrijeme govorimo da će trajati četiri godine. To smo rekli prije godinu dana. Trajat će još dvije godine za Stambeni fond. Ja sam (premijerovu izjavu op.a.) doživio da moramo još bolje, isto kao što je Mislav Oršić imao manju minutažu pa postigao, svaki izbornik od svojih igrača traži više, ja sam jedan kotačić u momčadi. To više shvaćam kao poticaj”.

Što uopće reći nakon ovoga? Kaže momak da cijelo vrijeme govore kako će trajati četiri godine i da su to rekli još prije godinu dana. Potres je bio prije dvije godine.

E sad, računaju li se te četiri od dana potresa, ili od dana kada “smo to rekli“? Ili se računa po izbornim ciklusima? Ili možda po ciklusima svjetskih nogometnih prvenstava?

Nevjerojatna je lakoća korištenja doskočica u naših političara čiji problemi prestaju sinekurom, da ne kažemo uhljebljenjem, dok građani za čije dobro bi se, kao, trebali brinuti nemaju doslovno – gdje i od čega živjeti.

Inače, kad smo već spomenuli nogometne reprezentativce, Gordan Hanžek, koji je spomenuo Mislava Oršića u jednoj drugoj stvari očito ipak preferira kopirati Luku Modrića.

Naime, Luka Modrić, koji, po dostupnim podacima zarađuje otprilike milijun i pol eura mjesečno; ako je vjerovati hrvatskim novinarima – vozi Audi Q7.

Naš današnji junak je odnedavno poželio voziti isto što i najbolji svjetski nogometaši i bez obzira što mu treba otprilike pedesetak godina da zaradi koliko veznjak Reala zaradi u mjesec dana, vi ste mu, dragi čitatelji i porezni obveznici Republike Hrvatske – to i omogućili.

Više o tome u čemu se, zašto i kako vozi naš junak novog doba, Gordan Hanžek, pročitajte u briljantnom članku Jasmina Klarića za Telegram na ovoj poveznici.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno