Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 15.8℃ | bura 6.6 m/s
17. travnja 2024. 16:40
Foto: Nera Simic / CROPIX  

Izjava dana: Korejski narativ na najjače

PODIJELI

Akademik Zvonko Kusić, savjetnik predsjednika Vlade, govorio je jučer za N1 televiziju o ekonomskoj prognozi za 2023. godinu, neostvarenim reformama i ostalim aktualnim političkim pitanjima, a nije propustio ni pohvaliti šefa kad su ga već zvali na televiziju.

Oko poskupljenja pri prelasku na euro je rekao da se to i moglo očekivati s obzirom na naš mentalitet, ali ipak misli da to neće biti značajno.

Kaže akademik i Plenkovićev savjetnik – najvažnija će biti situacija oko Ukrajine. Ona će, kaže, odrediti sudbinu inflacije, energetske krize, prehrambene krize. A to je, kaže akademik – nepredvidivo, ali nema straha – dosadašnji tok djelovanja ove Vlade, osim ovog na Banovini, jest da smo se dobro nosili sa svim izazovima, čak i malo bolje nego neke druge zemlje. Za pretpostaviti je da ćemo se i s ovim dobro nositi, kaže akademik Kusić.

A onda poentira sa centra, sa zvukom sirene:

“Rekao bih da je premijer specijalist za krize. Svaka kriza koja mu je došla, on je to uspio. Ja sam optimist.”

Najradije bismo sad nabrajali sve krize koje su nas dohvatile i u kojima smo padali svaki put sve niže, a vlada specijalista Andreja Plenkovića baš u svakoj nije učinila ništa ili čak pogoršala stvar, ali se vrhunski postavila prema činjenici da sve odlazi u krasni Honduras i našla nekog drugog krivca za to, ali nemamo toliko vremena ni prostora.

A usput je premijer nabrajao sve svoje kolosalne uspjehe, koji su ili odmah postali fijasko, ili je tek trebalo proći nešto malo vremena za to. Tako nam svih onih milijuna eura koji čame čekajući za obnovu od potresa.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

15.8℃

NE 6.6m/s

36%

998.9hPA
  Vrijeme oko 14h:
18℃
Čet
17℃
Pet
19℃
Sub
15℃
Ned
13℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno