Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 6.0 m/s
7. prosinca 2023. 15:28
Foto Hajduk.hr  

Neobuzdani brojač članova Hajduka

PODIJELI

Simpatično je gledati borbu raznih Društava prijatelja Hajduka s algoritmom Facebooka. Jučer objavljuju svaku novu tisuću članova, a upis članova ide tako brzo da kad objave 6.000, većina ljudi to ni ne vidi prije nego se dođe do sedam tisuća. Algoritam FB-a podešen je da potiče reklamiranje objava, tako da ove neplaćene idu sporije na ekrane ljudi, što eto dovodi do ovakvih situacija.

Koje su potaknute ovim brzim učlanjivanjem onih koji hoće odmah obaviti što trebaju u Novoj godini. Ova prva tri četiri dana tako će brojke skakati kao lude, dok se provedu oni sa životnim članstvom, kojima se atumatski produžuje. Uz to, jedan nezanemariv broj članova Hajduka jednostavno ima navadu učlaniti se odmah poslije Nove godine. Zbog kerefeka s prelaskom na euro, taj će proces vjerojatno trajati nekoliko dana, a neće sve biti u jedan ili dva, kao prijašnjih godina.

Već od danas kreću i akcije učlanjivanja po mjestima, pa, diljem svijeta. Pomislih napisati diljem Dalmacije, ali onda sam se sjetio da sam vidio najavu učlanjivanja u Jajcu. A ne postoji geografska osnova po kojoj bi taj gradić stavio u okvire Dalmacije. Tako da će brojke nastaviti skakati.

Sad je već tradicija da se okviri postavljaju u emisiji Hajduka na Novu godinu. Kad je prije godinu dana Lukša Jakobušić rekao da očekuje 50 tisuća članova, smatrao sam da stvarno pretjeruje i postavlja teško dohvatljive rezultate. U potpunosti sam bio u krivu. I sad smatram da je nova letvica od 112 tisuća postavljena jako visoko. Ali sad sam pametniji. Obzirom da je klub napokon stao iza članstva jasno mi je da je brojka moguća, ako se poklope rezultati. Činjenica da članovi imaju pravo prvokupa kod ulaznica u slučaju europskog rezultata igra veliku ulogu. I odičan je motivator za učlanjenje. Dapače, ako se Hajduk bude pojačavao, a kao svaki nerealni navijač uvijek očekujem da se pojačavamo, kao kakva baba Vanga mogu predvidjeti i nove rekorde s pretplatama. Jer pretplatnici su prvi u redu za ulaznice. Odnosno za domaće susrete se niti ne moraju misliti o tome.

Mnoštvo je tekstova napisano o Hajdukovom članstvu i usporedbama s europskim brojkama. Gdje splitski klub nije nerelevantan, dapače, jedan je od najuspješnijih. Kad se pogleda odnos broja stanovnika matičnog grada s brojem članova, Hajduk je vjerojatno svjetsko rekorder. Reći će neki, ne dolaze samo članovi iz Splita, ali isto se može kazati i za druge. Bayernovih 320 tisuća članova, što je najviše na svijetu, nisu svi iz Munchena zasigurno. Ono što želim reći je perspektiva koju Hajduk ima. Smatram da bi u uređenoj ligi i nogometnom sustavu, uz još malo pojačanja u ljudstvu unutar kluba, brojka od 250 tisuća članova bila moguća. Hajduk jednostavno ima takvu priču, takvu prošlost i takvu budućnost da ga se može nazvati i svojim i kozmopolitskim istovremeno. A to je dobar temelj za velike brojke.

Kao i svi pratit ćemo dizanje brojki, nadat se da će stvarno doseći visoko postavljenu ljestvicu na 112 tisuća. I uz sve to nadati se kako će teren pratiti članstvo i kako ćemo imati razloga slaviti i brojke i rezultate.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 6.0m/s

37%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 16h:
10℃
Pet
10℃
Sub
11℃
Ned
9℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno