Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:25
Foto: Vojko Basic / CROPIX  

Dvanaesti u srijedu: Nevjerojatna lakoća ponižavanja Hajduka i Halid mjesto Halida

PODIJELI

Neke stvari se nikad ne mijenjaju, bez obzira što se događalo u Hajduku. Trinaesta je godina ovog članskog modela, sistem je objašnjen do u detalje valjda milijune puta. Sto (i dvanaest) tisuća članova je realan cilj, sad je svakome tko je spreman sagledati činjenice jasno da su članovi apsolutno najveći sponzori kluba, koji ga financijski guraju naprijed.

A opet, u kaljuži društvenih mreža i po opskurnim portalima može se pronaći one papazjanije o tome kako novac ide udruzi Naš Hajduk za otkup dionica, iako čak i klub ove godine uz brojač članstva ima i brojač novaca uplaćenih na račun.

Onda se još dodatno iz Mordora javi Halid koji bi bio Halid mjesto Halida, pa kaže kako se on bori za demokratizaciju GNK, ali ne po modelu jedan član – jedan glas, jer “imamo primjere u Hrvatskoj i drugdje gdje takvi modeli nisu funkcionirali“.

Pa se od prodaje igrača u MLS radi cirkus, ruga se sa sedmeroznamenkastim ciframa u eurima, iako je baš u odnosu na prethodni pasus vrlo važno napomenuti ono što već desetak godina ponavljamo – sav novac je sjeo na klupski račun.

Jer u onim modelima gdje “sve funkcionira kako treba“ to tako ne ide. Tamo prodaš za dvadeset, halbe trinken, halbe Šarcu gehen, a novinari i internet trolovi oduševljeno plješću ručicama genijalnim menadžerima. I rugaju se ovima što kupuju japanke i jogurte.

U svakom slučaju, Hajduk je danas na Poljudu predstavio novog trenera. Mene osobno nervira povlačenje paralele o treneru koji je otišao iz kluba kao prvak prije osamnaest godina, jer ta me titula uopće ne impresionira.

Ali, ozbiljan je to trener i trenutno vjerojatno i najbolji mogući izbor u zadanim uvjetima. U uvjetima koje si je uprava kluba sama zakuhala vlastitim lutanjima, da ne bude zabune.

I najvjerojatnije posljednji trenerski izbor ove uprave, jer bilo bi dosta lutanja napokon.

Od kad traje ova cijela priča s članskim modelom u Hajduku valjda sam milijun puta na pitanje – sve je to lipo, ali kad ćemo mi bit prvaci? – odgovorio sa – kad budemo imali 150 tisuća članova koji će plaćati barem 20 eura članarine godišnje.

I nije taj moj odgovor bio pusta tlapnja i želja da imamo puno članova kako bismo pokazali da smo najluđi, to je bila čista ekonomska računica. Računao sam da tih 3 milijuna eura i marketinški potencijal koji za sobom povlači toliki broj aktivnih članova može i mora osigurati financijske uvjete u kojima će sposobna uprava moći dugoročno slagati jaku momčad i jak klub koji će moći uzimati titule u nizu.

Ono što nisam računao je da će Mordorske gazde biti toliko bahate i izravno se rugati sa svima nama i u pauzi prvenstva unaprijediti Antu Čulinu i staviti ga na FIFA listu međunarodnih sudaca.

Za razliku od naše prgave familije, mordorska obitelj svoje odrađuje u tišini. Iako bih uz ovu vijest najradije stavio neku montažu na kojoj kompletno vodstvo HNS-a plazi jezik prema Poljudu.

Ali eto, ove godine ćemo najvjerojatnije doći do toga da smo spremni na titulu, a kako ćemo proći u svijetu kojim vladaju sile Zla, vidjet ćemo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno