Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:05
Foto: Robert Fajt / CROPIX  

Izjava dana: Bez alata nema zanata

PODIJELI

AP ima navadu izgovarati rečenice koje dobro zvuče, a malo znače, a jedna od takvih je bila ona kad je preksinoć izgovorio kako su oni Hrvatsku doveli među 15 najrazvijenijih zemalja svijeta.

I da se razumijemo, mislio je AP na društvo tih zemalja, ali zna on da to dobro zvuči, bez obzira što po razvijenosti nismo niti među pedeset zemalja svijeta, pa se zaigrao. Doduše, u istom govoru je obećao kako ćemo za sedam ili osam godina, ako budemo dovoljno pametni i damo povjerenje HDZ-u da nas vodi u svijetlu budućnost – doći na preko 75% standarda EU.

Svašta se može čuti na tim HDZ-ovim skupovima, pa se tako ohrabruju međusobno i govore kako ne treba nasjedati na provokacije ovih koji govore da je sve loše, iako za to ne treba ništa drugo nego navoditi podatke, poput ovog koji je AP spomenuo kao cilj od 7-8 godina.

U svakom slučaju, tu premijerovu provalu su kolege već jučer rastavile na proste faktore, pa smo za izjavu dana ipak odabrali rečenicu koju je izgovorio gradonačelnik Karlovca i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić:

“HDZ je alat, cilj Hrvatska, nije bitno kako je nama u HDZ-u, bitno je kako je Hrvatskoj.”

Kad političari pokušaju bit efektni, kao AP na početku teksta ili DM na kraju istog, stvari obično ne ispadnu kako su htjeli.

Naime, ovo je gotovo pa trenutak iskrenosti, jedan nižerangirani hadezeovac shvaća da nije isto njima u HDZ-u i nama u Hrvatskoj. Ali je velikodušan – učinit ćemo sve da Hrvatskoj bude dobro kao nama!

A o veličini i kvaliteti alata ipak nećemo, ostat ćemo pristojni.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno