Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.4℃ | lebić 5.3 m/s
2. svibnja 2024. 22:31
Foto: Tom Dubravec / CROPIX  

Pregled nedjelje: Na istoku ništa novo, na Balkanu stare priče

PODIJELI

U Ukrajini, gdje je krenula ozbiljna zima, prijeti humanitarna katastrofa, jer Rusi su uspjeli uništiti dobar dio infrastrukture i upitno je čime će se Ukrajinci grijati.

U međuvremenu, na samom frontu se vode, kažu, najkrvavije bitke od početka sukoba.

Na Kosovu vrije, o čemu smo pisali u jutrošnjoj izjavi dana, nažalost ni iskustvo dugo više od tri desetljeća od početka te balkanske tragične priče nije bilo dovoljno da se ljudi nauče pameti i prestanu slijediti kvarne političare koji koriste lažne simbole i najniže strasti za osobnu korist i ništa više.

Sisačko – moslavačku županiju su ovog vikenda zahvatile poplave, vojska i volonteri grade nasipe, u Sisku je policajac jučer u zadnji čas spasio jednu ženu od utapanja u nabujaloj Kupi, situacija se, kažu, danas nešto popravlja.

Ne možemo ne spomenuti, kad smo već u toj županiji – dvije godine od potresa, obnovljeno je šest kuća. Koje nisu spojene na komunalnu infrastrukturu.

Blago nama s tako sposobnom vlašću.

Nešto istočnije, u Osijeku, na kotarskim izborima je HDZ rasturio konkurenciju. Osim u jednom, gdje je pobijedio SDSS.

Na jugu, gdje su i zime od zlata, lokalni HDZ-ovci su održali demokratske izbore, na kojima su birali tko će ih voditi u budućem periodu. Splitski HDZ je dobio dva finalista, jednog kojeg, kažu, podržava Ante Sanader i drugog, kojeg podržava Petar Škorić.

Provjereni kadrovi, dakle nema straha za Split.

U Splitu se dogodila i povijesna optužnica protiv jedne banke – za lihvarenje. Hrabro, nema što, ali nekako sumLjamo da će to tek tako proći. Imaju novaca i vremena da to sve skupa rastežu koliko ih je volja.

Jer im je netko to omogućio.

A za sami kraj pročitajte pismo koje je ličko-senjski župan Ernest Petry poslao predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza i svojem prethodniku na mjestu župana, Marijanu Kustiću.

Prije tog uratka upozorenje: obojica su visoko pozicionirani HDZ-ovi dužnosnici, a Marijan Kustić nije drug Tito, iako bi se iz pisma moglo drugačije naslutiti, kao i posumnjati da je napisano prije barem 60 godina.

“Dragi naš Marijane, uspjesi Hrvatske nogometne reprezentacije su visoko u zrak podignuli hrvatski stijeg pred cijelom svjetskom javnosti na ponos hrvatskog naroda, svih poginulih i živih tigrova, gromova, kuna, pauka, sokolova, puma, vukova, zdrugovaca, termita kao i svih drugih pripadnika hrvatskih ratnih postrojbi.

Danas ste vi naš ponos, ponos hrvatskog naroda i zato tebi, izborniku, svim igračima i stručnom stožeru želimo izraziti jedno ljudsko i veliko HVALA! Preponosni smo što je na čelnom mjestu Hrvatskog nogometnog saveza osoba iz Ličko-senjske županije, a još više iz razloga jer si i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije, pa je samim time ovaj nezaboravan hrvatski uspjeh ujedno i uspjeh naše prelijepe županije.

Uz neizmjerno veselje, ponos i zahvalu tebi i cijeloj nogometnoj reprezentaciji pozdravljaju te tvoji prijatelji, sugrađani i suradnici iz Ličko-senjske županije”

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.4℃

SW 5.3m/s

79%

1009.4hPA
  Vrijeme oko 20h:
16℃
Pet
15℃
Sub
20℃
Ned
17℃
Pon
19℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno