Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:08
Desinec Foto FB  

ŽDO Velika Gorica nastavlja izvide oko pucanjve na Desincu, svjedoci i dalje neispitani

PODIJELI

Mislili ste da smo zaboravili propitati Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici kako stoje s izvidima oko policijske pucnjave kod Desinca? Nismo, samo smo ih pustili malo kroz kolovoz, tada su tužitelji najčešće na godišnjim odmorima, pa da ne smetamo. Pristojni smo.

Ali smo onda sad početkom rujna ipak poslali upit, ipak je skoro tri mjeseca prošlo od potvrde da se provode izvidi prema postupanju policije. I stigao je odgovor, izvidi još i traju, ali ne smiju nam kazati što i kako.

“Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da je predmetni spis još uvijek u fazi provođenja izvida.
Budući je postupanje tijekom izvida tajno ne možemo Vas detaljnije izvijestiti.”
, kažu u odgovoru iz Velike Gorice.

Dugi su ovo izvidi, kad se pogleda što se treba napraviti. Saslušati šest policajaca, koliko ih je bilo na spornom mjestu. Izuzeti potom zapise s očevida, koji je bio kontaminiran pa je zapravo beskoristan. I saslušati na kraju navijače, prije svega one upucane i one uhićene. Nije baš posao koji zahtjeva godine. A iako iz ŽDO Velike Gorice spominju te tajnosti postupanja, mi smo se raspitali kod onih koje trebaju saslušati u postupanju. Dakle, od trojice svjedoka koje smo kontaktirali, niti jedan do sad nije saslušan.

Jasno da će ovo početi ličiti na zataškavanje i potiho stavljanje nevoljnih stvari pod tepih. Kako to obično biva, evo sad ministar policije pod tepih stavlja pitanje i drogiranja stimulansima u specijalnoj policiji, stalno to rade, država su u državi. No, mi ćemo nastaviti postavljati upite ŽDO Velika Gorica, s tim da od kraja rujna ćemo se raspitivati i zašto toliko puno traje, do sad smo fer i korektno smatrali da je tri mjeseca za ovakve izvide neka realna gornja granica ako se posao radi kako treba.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno