Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:32
Photo by Deleece Cook on Unsplash  

MARENDA Mokri snovi reklamnih stručnjaka – spojili se Božić i Svjetsko

PODIJELI

Tamo negdi krajen nultih bilo je neko prvenstvo u nogometu. Bilić je bija trener, tu večer igrala je Hrvatska, a moje cimerice i ja misecima nismo imale televiziju. Tojest imale smo je, ali nije radila. Spustile smo se navečer u kafić u kvartu i nakon prvog poluvremena svi su izašli vanka na taracu od kafića, a mi smo ostale unutra buljiti u reklame. Bile smo omađijane. Morale smo nadoknaditi sve one maštovite reklamne materijale koje nismo vidile misecima. Oči su nam narasle za tri broja i petnaest minuta nismo riči progovorile, a to nam inače nije baš bilo svojstveno.

Neka doba u godini su vrime najplodnijih i najboljih reklama. Počele su ove sniježne sa pahuljicama, debelim čarapama i vrućom čokoladom, ali i ove di nogometaši bez znoja i sa ujednačenim tenom nešto prodaju. Svake dvije godine, ovisno eli europsko ili svjetsko reklame eksplodiraju u zemljama koje vole nogomet pa u šestom i sedmom misecu gledamo beskonačne setove hvalospjeva za pivu, a ekrani nam plivaju u crveno-bilin kvadratićima.

Ove godine sve to skupa spojit će se u jedan beskonačni niz pa ćemo se na kraju dana pitati kakav je ovo sad film koji nam prekida reklame i kako se usuđuju ovi sa vijestima o Ukrajini remetiti naše planove o panettoneu i bakalaru na akciji od čet’ri posto.

Što bi rekla Carrie u Seks i Gradu, meanwhile, uptown, na nekim tv kanalima ima dobrih misec dana puštaju se maratoni Božićnih filmova. Svake dvi ure jušto ide novi, a ako ste dovoljno uporni taj detalj da upalite film na sredini neće vas spriječiti u gledanju. To je redovito neka Megan iz velegrada koja je došla kući jer mora nešto pomoći ćaći, a tamo živi zgodni Mark u kariranoj košulji koji osim što je vatrogasac i drvosječa, usput kuži komplicirane kompjuterske izračune pa će firmu njenog starog spasiti u zadnjim minutama filma. Samo triba biti strpljiv. Nije to ka u pornićima da nekako ostane visiti u zraku oće li se na kraju oženiti ili ne, ode je već u prvih pet minuta sve rečeno i znaš ko će završiti s kin, za nastavak prebacite na neki drugi program iza 22 sata ili kada već današnja dica idu leći.

Dakle, kao u najmokrijim snovima reklamnih stručnjaka, sljedećih misec ipo dana po tome bi nas triba čekati Did Mraz koji nabija loptu, familija koja zajedno u primaćoj gleda Sam u Kataru i Zameo ih pijesak, Luka Modrić koji se obžderava francuskom salatom i Beckham koji na kraju svega naručuje – Bakarsku vodicu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno