Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 36.6℃ | pulenat 4.5 m/s
16. srpnja 2024. 17:45
Foto: Damir Krajac/CROPIX  

Disciplinska komisija i pranje ruku Marijana Kustića

PODIJELI

HNS je Brunu Marića prijavio Disciplinskoj komisiji HNS-a zbog riječi koje je izgovorio na račun Mislava Karoglana. I kao, dobro to zvuči, oni ipak prijavljuju šefa sudaca koji je bio kao nedoličan u izjavama. No, radi se u konačnici samo o pranju ruku Marijana Kustića, predstavi za javnost.

Podsjetimo, predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić zapravo je u svojoj izjavi sugerirao da bi HNS trebao smijeniti Marića. Jer to je u njihovoj ingerenciji, oni su ga i postavili. Ovim manevrom Kustić je svu odgovornost maknuo sa sebe, on je eto prijavio šefa sudaca, ostalo je sad na Disciplinskoj komisiji. Iz fokusa je u potpunosti izbacio ono što je Jakobušić govorio.

Za pretpostaviti je da će HNS-ovo penalno tijelo isporučiti kakvu novčanu kaznu i Karoglanu i Mariću, no prava je istina da ovo sve što se događa sa sucima u domaćem nogometu nije njihova domena. Iako je Bruno Marić crvena krpa brojnim navijačima Hajduka, on zapravo za ovo izgovoreno ni ne treba snositi neku ozbiljniju kaznu. U nekom normalnom društvu rasprave o suđenju, riječima trenera i stanju u nogometu bi trebale biti nešto normalno. Ni Klopp ne šuti o sucima, a godinama je bila jedna od najboljih pošalica kako je najveće pojačanje Manchester Uniteda bio Howard Webb. Govorimo o engleskoj ligi, najgledanijoj na svijetu.

Pravi problem nogometa nije u izgovorenim riječima nego u djelima. I to ne sad, danas, jučer ili prekjučer, nego već godinama. Pravi problem je pod ingerencijom HNS-a i Marijana Kustića. Koji je u ovom slučaju u maniri Poncija Pilata odlučio oprati ruke i poslužiti se izrekom “muko moja, prijeđi na drugoga“. Jasno da s time nogomet neće napredovati, sve ovo što Kustić radi je zapravo samo održavanje statusa quo. Najporaznije je da mnogim klubovima to zapravo paše, pogledajte samo reakciju Gorice na posljednju situaciju. Mjesecima cvile kako ih se zakida sudačkim odlukama, ali sad su protiv bilo kakvih promjena. Mnogo to govori o njihovim nakanama i željama. Lako je onda Kustiću u takvom okruženju prati ruke.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

36.6℃

W 4.5m/s

30%

1009.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
37℃
Sri
35℃
Čet
36℃
Pet
32℃
Sub
30℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno