Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 6.0 m/s
7. prosinca 2023. 15:53
Foto: Damir Krajac / CROPIX  

Jedan sasvim običan i dosta miran dan u Hrvatistanu

PODIJELI

Još preko noći je pijani zaštitar u Hrvatskoj narodnoj banci pao i onda iz pištolja pucao po vratima. Jer je ili dozivao pomoć ili nije želio dozivati duhove. Zaštitar je ozlijeđen, valjda je bio pijan kao deva pa se dobro polomio, a ni propucanim vratima nije dobro.


U revijalnom tonu smo potom ujutro imali jedno uhićenje bivšeg ministra. Ništa strašno, čak je samo bivši, kod Tomislava Tolušića samo je bitno spomenuti da sad neće moći roštiljati pa onda roštiljaona od 121 kvadratni metar će zjapiti tužno prazna, bez mirisa dima i lungića, bez opojnog etera prasetine. A što je jadni Tolušić zgriješio? Samo je na zahtjev za subvencije stavio uz svoj vinograd i susjedov, ne bi li koju kunu više dobio za svoju vinariju. Eto, prvi tko nije poželio trs bližnjeg svoga nek’ baci butelju. Inače, za Tolušića kruži priča da ga je u političke vode bacila supruga Josipa Đakića, koja je iz kuhinje mužovoj sviti dok su raspravljali tko će biti župan doviknula “mali Tolušić iz Upravnog odjela Grada nije loš momak”. Je li to skroz istina znaju samo Đakić i pajdaši, ali iskreno, koga bi to iznenadilo?


Spektakl se nastavlja s viđenim karlovačkim HDZ-ovcem koji je skupa sa sinom s gradilišta ceste za koju se politički zalagao krao armaturu. Evo, majke mi, kad ovo napišem još uvijek mislim da je neka zajebancija, najcrnji britanski humoristični scenarist ne bi ovako nešto smislio. Krao armaturu… Na to se još nadovezalo da je odlazeći s mjesta ravnatelja Županijskih cesta sam sebe instalirao na mjesto savjetnika. Ravnatelja županijskih cesta.


Navečer je policija zaključila kako je policija postupala po zakonu pucajući po navijačima kod Desinca, tako da policija neće raditi izvide policije koja je pucala po navijačima. Ili tako nešto, pogubi se čovjek s tim policijama koje provjeravaju policiju. Onu koja ni na granici nikad nije vidjela problema, dok se nije snimilo kako mlate migrante. Onda su dvojica za raju odigrala, sve je spalo na njih, kazna im je nikakva da ne propjevaju javno o sustavu naredbi, a imigrante se mlati više od navijača. Ali bar moraju biti zahvalni da još uvijek se ne puca direktno u njih.


Eh, da, prije toga pritvorenik je mrtav hladan pravosudnim policajcima ispred nosa preskočio zidić i pobjegao. Pomalo teretni pravosudni policajci nastojali su preko zida vidjeti kamo je otišao, nisu uspjevali. 1:0 za pritvorenike, bio je to gol u gostima.


Notificirajmo da smo uz sve to imali bivšeg ministra koji plače i odlazi, sina moćnika koji se predstavlja kao policija, imamo dolazak novog ministra koji se cijepi preko veze i preko reda… Jedan običan dan u Hrvatistanu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 6.0m/s

37%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 16h:
10℃
Pet
10℃
Sub
11℃
Ned
9℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno