Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:17
Foto: Ranko Suvar / CROPIX  

Izjava dana: Sjedi, jedan!

PODIJELI

Sutra je druga godišnjica petrinjskog potresa, a o nesposobnosti vlade koja je uslijedila je napisano puno, iako ni izbliza dovoljno. Jedino što se događa u redovnom ritmom je da se pronalaze novi žrtveni jarci za taj nerad, a ako je suditi po medijskoj topničkoj pripremi, sljedeći je ministar Ivan Paladina.

Kolege s N1 televizije su shodno tome napravili anketu i među političarima a između ostalog, u prolazu su uhvatili ministricu poljoprivrede, Mariju Vučković i upitali je treba li njen kolega Paladina otići.

Ona je prvo odbila odgovoriti, zgražajući se nad pitanjem i otišla od kamere, da bi se u jednom trenutku, vidno iznervirana, okrenula i rekla sljedeće:

“Ministar je ministar dok ima povjerenje u Vladi, a ministar Paladina radi odgovorno svoj posao. Trudi se, ima tešku zadaću, proces treba ubrzati, a ministar Paladina daje sve od sebe i postiže rezultate”.

I nije toliko bitno što smo uvjereni kako će ova izjava ostati svježa kraće nego lakokvarljivi proizvodi iz resora ministrice Vučković poput mlijeka ili petrinjskih kobasica, bitno je nešto drugo.

Naime, vlada i njeni ministri – ne odgovaraju sami sebi, već saboru. Osnovno znanje koje bi ministrica trebala imati.

Međutim, kad se političari iznerviraju, a novinari ih uglavnom jako nerviraju, izleti im ono što stvarno misle. I tako je ministrica izrekla ono što zapravo jest stvarno stanje u našoj zemlji – Vlada ne odgovara Saboru, ilitiga svojim građanima, već svojem predsjedniku, predsjedniku stranke, a Sabor služi kao ukras koji provodi stranačku politiku.

Sretna godišnjica.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno