Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 26.5℃ | jugo 10.1 m/s
22. rujna 2023. 16:10
Foto: Josko Ponos / CROPIX  

Hajduk saznao kaznu koju je odrezala UEFA zbog povika s istoka

PODIJELI

U Hajduk je stigla odluka disciplinske komisije europske nogometne federacije vezane za događaje na utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Vitorije na Poljudu.

Hajduk je kažnjen zatvaranjem tri tisuće mjesta na stadionu i novčanom kaznom od 23 tisuće eura.

U obrazloženju se kaže da je HNK Hajduk kažnjen zbog rasističkih skandiranja dijela navijača u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije SC te će za prvu utakmicu Play-offa protiv Villarreala na Poljudu morati zatvoriti sektore s ukupno najmanje 3.000 sjedećih mjesta.

Uz to, Klub treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 23.000 eura i zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Klub na ovu odluku nema pravo žalbe UEFA-i.

Već je deplasirano pisati, ali nije zgorega ponoviti, posebno za one koji nisu redoviti na stadionima, pa često grintaju zbog bakljada i sličnih stvari. UEFA je puno rigoroznija kada je u pitanju rasizam i diskriminacija, a i sigurnost nego kad je u pitanju pirotehnika.

Pa je zapravo vrlo simptomatično kako je Hajduk kažnjen zbog ponašanja dijela tribine koja često zna zviždati Torcidi zbog baklji. Možda bi bilo dobro da sljedeći put kad tom dijelu navijača padne napamet vrijeđati nekoga tako da mu viče da je Cigan (što je na toliko razina besmisleno, glupo i na koncu doista diskriminirajuće da nema smisla ni započeti objašnjavanje) ostatak stadiona – počne zviždati.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

26.5℃

SE 10.1m/s

75%

1010.6hPA
  Vrijeme oko 17h:
27℃
Sub
20℃
Ned
21℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno