Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 23:10
Foto: Boris Kovacev / CROPIX  

Pitanje svih pitanja za navijače Hajduka – kako do Valencije i koliko to košta

PODIJELI

Oni iskusniji navijači Hajduka su već ranije rezervirali letove za Španjolsku i hotele ili apartmane u Valenciji, a mi vam donosimo pregled opcija za putovanje na gostovanje s Hajdukom sljedećeg tjedna.

Prva opcija, u principu samo za one dubljeg džepa – povratni let iz Splita do Valencije u najjeftinijoj opciji u trenutku pisanja ovog teksta dođe 523 eura, a najbrža opcija – 758. Očito su ti letovi već poprilično popunjeni.

Let za Valenciju iz Zagreba i natrag, što je prihvatljivije navijačima iz kontinentalnog dijela Hrvatske dođe 445 eura u najjeftinijoj, a 535 eura u najbržoj opciji.

Za one koji su spremni potegnuti do Venecije, povratni let trenutno košta oko 300 eura, s tim da tu treba uračunati trošak puta do Italije i parkiranja u zračnoj luci. Slična je cijena, oko 330 eura i za letove iz Beča.

Druge opcije su letovi do Barcelone i Madrida, odakle se može vlakom do Valencije, iako je osobna preporuka u tom slučaju u Španjolskoj iznajmiti automobil, jer u toj zemlji je dnevni najam manjeg automobila u prosjeku 30-ak eura dnevno.

Ipak, let do Barcelone iz Splita i natrag košta 378 eura, do katalonske prijestolnice se može i direktnim letom, ali to zadovoljstvo će koštati 675 eura. Iz Zagreba za Barcelonu se može dosta povoljnije – za 267 eura trenutno.

Iz Venecije za Barcelonu, samo nešto malo jeftinije – otprilike 250 eura za povratni let. Iz Beča još jeftinije – 193 eura po osobi niskotarifnim prijevoznikom.

Treća opcija – let do Madrida iz Splita u najjeftinijoj opciji dođe 350, a direktni let košta gotovo 600 eura, iz Zagreba ima direktni let za cijenu iz supermarketa – ravno 299 eura. Iz Venecije je skuplje, a iz Beča se može za nešto ispod 250 eura.

Napominjemo kako smo za kalkulaciju uzeli polazak dan prije, a povratak dan nakon utakmice. Postoje neke povoljnije opcije za one koji su u mogućnosti otputovati dan ranije ili se vratiti dan ili dva kasnije, ali onda treba dodatno ukalkulirati i cijenu smještaja u Španjolskoj.

Što se toga tiče, dvokrevetna soba ili apartman u Valenciji dođe pedesetak eura po osobi, s tim da se u hostelima može pronaći spavanje i za gotovo dvostruko jeftinije.

U principu najpovoljnije dođe okupiti više ljudi, pa pronaći privatni smještaj u gradu preko Bookinga ili Airbnb-a kojeg se može pronaći za cijenu prosječnog hostela, ali ipak imate svoju privatnost.

Poslali smo upit Hajduku i Torcidi imaju li namjeru organizirati poseban charter let za navijače, odgovore još nismo dobili, ukoliko bude nešto organizirano, naravno da ćemo i to objaviti.

Iz iskustva možemo pretpostaviti da će agencije na tome pokušati zaraditi, pa će putovanje s Hajdukovim navijačkim charterom vjerojatno biti za one koji su spremni izdvojiti nešto više, a kako znamo da je Torcida odustala od organizacije chartera za Portugal zbog previsoke cijene, teško je očekivati da će se usred turističke sezone kada je potražnja velika uspjeti naći nešto puno povoljnije za Španjolsku.

Cijene zrakoplovnih karata rastu iz minute u minutu, a s obzirom na potražnju teško je očekivati da će se pojaviti neka last minute ponuda koja će biti dovoljno jeftina.

Naravno, postoji i opcija putovanja automobilom.

Viamichelin, popularni kalkulator za cestovna putovanja kaže da je udaljenost 2149 kilometara, za što će prosječnom vozaču trebati otprilike 22 sata vožnje. Treba računati i na poslovične gužve kroz Italiju, a i cijelim putem od Genove do Valencije, jer riječ je o mediteranskoj ruti, koja prolazi kroz najpopularnije turističke destinacije Europe.

Očekivani trošak srednje velikog automobila je otprilike 450 eura po pravcu, dakle četiri osobe u automobilu bi morale potrošiti nešto manje od 200 eura po glavi.

S kombijem se trošak nešto povećava zbog cijene cestarine – otprilike za stotinjak eura po vozilu, ali kako se njime može voziti više osoba, ukupan trošak po osobi se smanjuje.

Na koncu, da spomenemo i ulaznice, Hajduk će na svojim stranicama objaviti sve podatke oko mogućnosti kupnje za svoje navijače, čim dobije informacije od domaćina.

U svakom slučaju, bez obzira na poprilično visok trošak, posebno za prosječni hrvatski standard, uopće ne sumnjamo da će Hajduk imati brojnu i bučnu podršku na stadionu Levantea u četvrtak navečer.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno