Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 22:35
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX  

Andrej Plenković kao reporter crne kronike

PODIJELI

Kad desetak godina tokom svoje medijske karijere radiš za crnu kroniku, naučiš neke zakonitosti. Svi će ljudi pljuvati po tom lešinarenju novinarskom, a potom će ih 90 posto strastveno potajno pročitati što je moguće krvavije detalje. Zato tabloidi imaju bolju prodaju od normalnih novina. Zato prodaja i klikalnost skaču kad naslovnicu resi nešto krvavo.

Čini se kako su u Vladi tu ljudsku potrebu za krvavim i lošim odlučili iskoristiti za prisutnost u medijima. Pa Plenković s pokojim ministrom od ovog ljeta pohodi svaki veći crnokronikaški teren, više je po nesrećama od novinara. Bio je tako i noćas na mjestu strašnog udesa vlakova između Okučana i Novske, pojavio se i održao improviziranu tiskovnu konferenciju.

Nejasno je zašto to radi, čak i ako izbori budu u sljedećih šest mjeseci besmisleno je ovakve stvari koristiti za pokazivanje. Ako mu je koji savjetnik to kazao, trebao bi zamjeniti savjetnike. Ako ima potrebu pojavljivati se i izigravati mesiju, onda bi trebao potražiti stručnu pomoć. Jer, on na terenu ne može ništa promijeniti. Osim dodatno olakšati državni proračun, što je jedna super stvar u doba krize. Jer, najmanje dvije čuvane osobe su bile noćas na mjestu nesreće, on i Božinović, što znači dvije ekipe zaštite, što su veliki prekovremeni sati. Dodajte još troškove putovanja za toliku svitu, što uopće nije mala stavka, i postaje jasno da u svojoj srži Plenković ne shvaća što je to kriza. Popisat će on tamo neka zamrzavanja cijena kako bi stoka sitnog zuba bila zadovoljna, ali onu bit ne shvaća. Da bi on svojim primjerom morao pokazivati što znači štednja. A ne s buljumentom svojih potrčkala naslikavati se iza ponoći na mjestu strašne tragedije.

Koja je stvarno bila strašna, najmanje troje poginulih i 11 ozlijeđenih, putnički vlak je zbog neke od grešaka u željezničkom sustavu naletio na teretni koji je stajao zbog kvara. Fotografije su zbilja zastrašujuće, ali za njih ćete morati otići na neki drugi portal, mi ćemo izbjegavati erotiku crne kronike.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno