Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 10:19
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX  

Četiri zanimljivosti nakon remija u Šibeniku

PODIJELI

Prvo, Valdas Dambrauskas je loše odlučio za zamjene pred sam kraj. Da se razumijemo, njegova nakana bila je jasna, s jednim dodatnim halfom zgusnuti sredinu, po cijenu ostavljanja slobodnijih bokova. Plus jedan odmorni vezni koji će pokrivati prostor ispred obrane. No, kako mi nismo on i imamo tu prednost da znamo kako je završilo, možemo kazati da je tu pogriješio. U potpunosti je razbio geometriju obrane. Gotovo pa apsurdno zvuči da je s jednim dodatnim stoperom zapravo oslabio obranu. Može se još i postaviti pitanje zašto se umjesto Janija ne uvodi Krolo, koji je ipak defanzivno mnogo bolji od Makedonca. U četvrtoj točki ćemo objasniti zašto pak trener Hajduka nije odgovoran za usporenost ekipe do te zamjene.

Drugo, Hajduk je oštećen. Čak i ako pustimo na stranu krajnje neujednačen kriterij, oštećen je. Ma na stranu ćemo pustiti i različite satove u prvom i drugom poluvremenu za mjerenje nadoknade. Čak i onu nastranu i bizarnu situaciju kad je na VAR-u provjeravan gol Hajduka, kad samo ostaje dojam da se traži svaki način za poništiti gol “bijelima”. Ne kažemo da se traži. Ili ne traži. Samo da ostaje dojam. Ali Hajduk je eklatantno oštećen kod nepriznatog gola Mlakara. Prošlo kolo u jednakoj situaciji za Belupo je rečeno da se takve rubne situacije daju u prednost napadaču, ovaj put to nije napravljeno, i to je težak propust VAR sobe. Jasno, postoji mogućnost da će ovaj tjedan vrijediti neka nova pravila za sudačke nadglednike i za oka ćorava pa ćemo slušati kako eto u takvim situacijama se ipak svira ofsajd.

Treće, Hajduk sad ima masu svojih igrača na posudbama, ali i svojih bivših igrača koji su razasuti po ligi. I sad se treba naviknuti na to da se ti momci trse kad igraju kontra. Svatko želi pokazati da nije trebao biti maknut iz sastava. Vidjelo se to sinoć, Kreković je izgarao od želje, Skorup je slao opasne centaršutove. Samo je Delić djelovao malo letargično. Ali to je zato jer on stalno djeluje tako, nešto kao Čolina, imaju onu umornu facu. U konačnici, gol je zabio Hajdukov posuđeni igrač. Jer je Hajduk preponosan da stavlja u ugovore o posudbi da ne smiju igrati kontra matičnog kluba. Rela Madrid takve klauzule uredno ima, Hajduku je to bezveze. Pa onda prima golove od svojih igrača u 143. minuti.

Četvrto., Hajduk je bio bolji i trebao je pobjediti. Unatoč oranici nedostojnoj Druge lige koje je zapravo treća, unatoč nepolijevanju trave od domaćina, da uspori loptu i poveća mogućnosti ozljeda, Hajduk je trebao dobiti. No igrači su ubacili u nižu brzinu nakon Mlakarovog gola, zadovoljni rezultatom, što nikako nije bila Dambrauskasova intencija. Vidjelo ga se uz teren kako je nezadovoljan takvom igrom, i pričao je naknadno o tome. U konačnici, još se jednom pokazalo da u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa.

BONUS: Dobro, jeste ljudi moji vidjeli onu asistenciju Livaje i onaj gol Mlakara? Kakvi potezi…

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno