Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 09:12
Foto: Službena stranica Grada Splita  

Stigla uporabna dozvola za “Četiri palme” – korisnici bi mogli useliti do konca godine

PODIJELI

Nakon što je uspješno prošao tehnički pregled objekta „Četiri palme“ danas je  Grad Split ishodio pravomoćnu Uporabnu dozvolu za izvedenu rekonstrukciju građevine stambene namjene s osam stambenih jedinica i osiguranih deset parkirališnih mjesta.

 U tijeku je potpisivanje ugovora za nabavu namještaja i opreme ukupne vrijednosti 720.000 kuna , tako da bi zgrada u Šimićevoj ulici na broju 25 trebala otvoriti vrata novim korisnicima specifičnih socijalnih usluga do kraja ove godine.

Podsjetimo, projektom rekonstrukcije zapušteni i napušteni objekt u Šimićevoj ulici u Splitu prenamijenjen je u trokatnicu stambene namjene sa šest garsonijera i jednim trosobnim stanom namijenjenih bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja. U objektu je i jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece s područja Urbane aglomeracije Split, a čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.

Izvođenje radova na Rekonstrukciji postojeće građevine  – srednja stambena građevina, Split, Ulica A.B. Šimića 25 je završeno 31. ožujka ove godine. Rok je produžavan zbog izvanredne situacije nastale uslijed širenja virusa SARS-CoV-2  koja je uzrokovala kašnjenja u isporuci svih vrsta potrebnih materijala i opreme potrebnih za izvođenje radova.

Zbog problematike spajanja električne energije (HEP), organizacije tehničkog pregleda zgrade i ishođenja uporabne dozvole objekta od nadležnog Ministarstva i SAFU-a zatraženo je produženje provedbe EU projekta do 30. srpnja 2022. godine što je i odobreno.

Dodatno, 6 svibnja 2022. godine pokrenuta je javna nabava za Izradu i ugradnju sustava tehničke zaštite na objektu „Četiri palme“,  a nakon njegove ugradnje tehnički pregled održan je 5. srpnja 2022. godine.

Ukupna vrijednost EU projekta  „ Četiri palme“ je 10 milijuna kuna od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 4,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno