Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
16. lipnja 2024. 21:47
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Most je olakšao put prema jugu, ali evo koliko ga je zapravo skratio

PODIJELI

Prelazak granice u Neumu je prošlost, osim za one koji se ne žele malo opskrbiti jeftinijim gorivom ili cigaretama, a mi smo odlučili provjeriti s Google mapama koliko je procijenjeno putovanje zapravo skraćeno prema jugu zemlje.

Evo što kaže popularni servis za rutu od Splita prema Dubrovniku preko novosagrađenog Pelješkog mosta.

screenshot maps.google

Trenutna procjena kaže – tri sata i dvadesetdvije minute. Evo što kaže procjena istog servisa za putovanje uobičajenom rutom preko Neuma:

screenshot maps.google

Ipak smo se malo iznenadili. Aplikacija obično uzima u obzir trenutno stanje na graničnom prijelazu, ali uvijek je moguće neko iznenađenje. Vjerojatno je stvar u nedovršenim pristupnim cestama, ali to ćemo doznati (nadamo se) tek koncem godine.

Idemo vidjeti što kaže aplikacija za put do Orebića:

Dva sata i četrdesetak minuta, a preko Neuma;

screenshot maps.google

Ovdje je situacija već nešto bolja, otprilike četrdeset minuta brže je preko mosta.

Doduše, činjenicom da je otvoren most, definitivno na granici više ne bi trebalo biti više velikih zastoja, osim ako cigarete ili gorivo ne nastave rapidno poskupljivati, ali definitivno su (barem za sada) pale u more (da ne kažemo vodu) one najave o satima kraćem putovanju prema jugu.

Treba ipak ostaviti ogradu, pitanje je koliko su aplikacije stvarno pouzdane, možda se još neki dijelovi trebaju ažurirati, ali da bismo provjerili točnost podataka, ovih dana ćemo se provozati do Pelješca, pa biti u mogućnosti kvalitetnije procijeniti.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
23℃
Čet
25℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno