Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 20.0℃ | bura 7.1 m/s
25. rujna 2023. 07:57

Splitski triatlonci uspješno odradili Challenge Roth Ironman i onda popili zasluženo pivo

PODIJELI

Deset članica i članova Triatlon kluba Split jučer je u Njemačkoj uspješno završilo nastup na Challenge Roth Ironmanu, a povodom toga čuli smo se s njima.

Pitali smo Branka Carevića, jednog od veterana kluba da nam za početak pojasni što je to točno Ironman, tj. od čega se sastoji, i bez obzira što smo mi tu informaciju znali, uvijek je vrijedi napomenuti, jer doista nije zgorega uvijek ispočetka istaknuti koliki je uspjeh uopće završiti takvu utrku:

  • To je trka koja se sastoji od 3.8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42.195 km (cijeli maraton). I sve to bez pauze.

Kako ste prošli?

  • TK Split je uspješno odradio kultni Challenge Roth triatlon. Naime, od 8 natjecatelja svih 8 je i završilo utrku. Posebne čestitke Tamari Carević i Mati Bobanu kojima je ovo bio prvi Ironman. Helena Vukušić i Tanja Laušić su uspješno nastupile na ženskoj utrci na 5 km.

Kako je izgledala sama utrka, organizacija, koliko je bilo natjecatelja?

  • Bilo je gotovo 4 tisuće natjecatelja, ako se ne varam oko 3.800, a organizacija je bila baš ono njemački precizna. Kad izađete iz vode morate trčati po svoju biciklu i to bude najveći izazov za organizatore, ali jučer je sve to prošlo u savršenom redu, baš fantastično organizirano.

Rečeno nam je da ste svoju suprugu, Tamaru dočekali s pivom u cilju, zašto?

  • Jedna od naših klupskih tradicija je da onaj tko prvi dođe na cilj, ostale dočeka s pivom. I to je najbolja piva na svitu i šire. Takozvana – zaslužena.

Što je sljedeće u planu za TK Split?

  • Idući koraci za TK Split su utrka u Petrčanima početkom 10 mjeseca gdje će se održati Half Ironman (dionice upola kreće od Ironmana). Do tada su prioriteti utrke prvenstva hrvatske i međunarodne utrke gdje su nam glavne uzdanice Željko Cota i novopečeni reprezentativac Filip Carević.

Za sam kraj, neizbježno pitanje: Jeste li vi normalni uopće?

  • Ovdje ću citirati svojeg kolegu, Zorana Krivošiju, koji tvrdi da su svi normalni dok ih ne upoznate.

U ime redakcije Trafike sve čestitke i ogroman respekt splitskim triatloncima, obećavamo da ćemo ih pratiti i dalje, smatramo da su doista to zaslužili.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

20.0℃

NE 7.1m/s

52%

1014.5hPA
  Vrijeme oko 8h:
20℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
18℃
Pet
19℃
Sub
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno