Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 23.6℃ | oštro 3.1 m/s
14. lipnja 2024. 13:25
Foto: Goran Sebelic / CROPIX  

Vlada ograničila cijene goriva na još dva tjedna, zamrznute i veleprodajne cijene

PODIJELI

Uoči sutrašnjeg isteka trenutnih mjera i očekivanog rasta cijena naftnih derivata Vlada je održala telefonsku sjednicu i produžila postojeće mjere te će sljedećih 14 dana cijene goriva biti iste kao i protekla dva tjedna. Osim na autocestama, cijena benzina (eurosupera 95) bit će 13,50 kuna po litri, a dizela 13,08 kuna. Plavi dizel će biti 9,45 kuna po litri.

“Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana”, priopćili su iz Vlade te dodali:

“U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone.”

Vlada je ujedno odlukom na današnjoj telefonskoj sjednici fiksirala i veleprodajne cijene, čime, kako navode, štite male distributere, koji su prošlog tjedna upozoravali da će bez vladine intervencije morati zatvoriti neke benzinske postaje.

“Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda”, poručili su iz Banskih dvora.

Istaknuli su da će se ova mjera također primjenjivati sljedećih 14 dana.

Kako neslužbeno doznaje Index, mali distributeri su zbog ove odluke najavili zatvaranje dijela benzinskih postaja.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

23.6℃

S 3.1m/s

51%

1015.2hPA
  Vrijeme oko 11h:
25℃
Sub
25℃
Ned
29℃
Pon
26℃
Uto
25℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno