Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 34.6℃ | lebić 4.0 m/s
12. srpnja 2024. 19:05
Foto: Damjan Tadic / CROPIX  

Saborski cirkus oko obuke ukrajinskih vojnika dok je inflacija na rekordnoj razini

PODIJELI

U Saboru jutros isti debilizam
Čiji je stari bija ustaša, a čiji partizan

Ovi stihovi TBF-a iz pjesme “Smak svita“ su vjerojatno najbolji opis djelovanja hrvatskog sabora već desetljećima. A danas smo dobili sličnu priču, samo što su ustaše i partizane zamijenili Rusi i Ukrajinci, makar neki i te sve pojmove pokušavaju brkati, pa se u sve opet upliće tko je veći branitelj i tko je gdje bio devesprve…

U isto doba, jutros je Državni zavod za statistiku objavio alarmantne podatke, po kojima je inflacija na godišnjoj razini skočila na ogromnih 13,5%.

Ono što je dodatno zabrinjavajuće je činjenica da najveći rast bilježe cijene hrane i energenata, što je pokazatelj da će najpogođeniji inflacijom biti oni najsiromašniji. Iako još nismo čuli za inflaciju koja više pogađa bogate nego siromašne.

A u Saboru danas slušamo ovakve stvari:

“Dragi građani, klečat ću na kuruzi što sam doveo ovakvog čovjeka u Sabor”.

“Ja vam predlažem da se uhvatite puške. Evo imamo ovdje feld maršala Bačića- Baću i Radmana i Plenkovića”.

“Vau, vau, vau pasiću samo laj za Milanovića.”

U svakom slučaju, u Saboru je odluka dobila nedovoljan broj glasova i tako je Plenkovićeva ideja na koncu ipak propala. Nakon svega su na glasanje došla dva zaključka oporbe po kojem bi se modificiralo ovu inicijativu i omogućilo novu odluku o pomoći Ukrajini, ali to su vladajući odbili većinom glasova.

Koliko smo shvatili iz svega što smo čuli, sve ovo što se dogodilo danas u Saboru neće utjecati na poboljšanje standarda hrvatskih građana, a koliko shvaćamo, neće baš ni odlučiti daljnji tijek događaja na ukrajinskom frontu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

34.6℃

SW 4.0m/s

38%

1009.5hPA
  Vrijeme oko 17h:
34℃
Sub
33℃
Ned
36℃
Pon
33℃
Uto
33℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno