Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:37
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX  

Proglašena elementarna nepogoda za područje Šibenika i Vodica

PODIJELI

Na zahtjev čelnika jedinica lokalne samouprave, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić donio je danas, 25. srpnja 2022. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – požara, za područje Grada Šibenika i Grada Vodica, objavljeno je danas na službenim stranicama Šibensko-kninske županije.

Prirodna nepogoda proglašena je uslijed katastrofalnog požara koji je prouzročio velike materijalne štete na stambenim zgradama, građevinama, opremi, šumi, poljoprivrednim nasadima te obrtnim sredstvima.

Svi oštećenici nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuju štetu na imovini, poljoprivrednim površinama i opremi u svojoj jedinici lokalne samouprave, odnosno Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam (8) dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Propisani obrasci mogu se preuzeti na službenim stranicama te u pisarnicama gradova Šibenika i Vodica.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda obvezuju se Gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Šibenika i Grada Vodica da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, unesu sve zaprimljene prijave šteta u Registar šteta.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno