Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 6.0 m/s
7. prosinca 2023. 15:36
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX  

Pregled nedjelje: Stresna nedjelja za redakciju koja ne radi

PODIJELI

Kada smo pri otvaranju portala dogovarali radno vrijeme i dogovorili kako nećemo raditi nedjeljom, naravno da smo tada ostavili neke ograde i poštujući određena novinarska pravila dogovorili kako ćemo raditi u slučaju neke velike katastrofe, početka rata ili – pada vlade.

I dežurali smo jučer, čak smo imali neke spremne tekstove o A.P., jer znali smo da bi u društvu onih ekskluzivno demokratskih zemalja kojima se izvjesni A.P. voli hvaliti kako Hrvatska pripada – ta afera bila povod za – pad vlade.

I bez obzira što nam je dio redakcije na rehabilitaciji, dio redakcije bio u istarskom knock-downu na južnoj tribini Drosine – bili smo spremni i na to.

Nije se dogodilo, naravno, jer kod nas se još iz vremena druga Tita sve odvija po obrascu da se velikog vođu ne dira, jer sve to rade oni zločesti oko njega bez njegovog znanja, on da sazna, on bi ih sve potamanio. I Tito i Tuđman. A i A.P., naravno. Da ne duljim, o tome će danas nešto pisati naš urednik, a imati će puno reći i o novinarskom praćenju cijele te afere. Stay tuned, rekli bi pravi novinari.

U javnosti je jučer prevladavala vijest o još jednom teškom napadu na liječnike, ovog puta je u svojoj ordinaciji napadnuta psihijatrica u Virovitici kojoj je pacijentica zadala višestruke ubodne rane, hrvatski rečeno – izbola ju je. Srećom, ili bolje rečeno – čudom, liječnica je van životne opasnosti, a napadačica je svladana.

Reakcija je očekivana. Javnost se zgraža, strukovne udruge upozoravaju na nedostatke u zakonima i slabo kažnjavanje napadača, a vlasti izražavaju žaljenje i najavljuju akcije.

A onda će sve utihnuti i nastaviti ćemo po starom, do nekog drugog slučaja. Hrvatska, mala zemlja za veliku ignoranciju.

Druga tema koja je bila na tapetu je promjena pravila u ugostiteljstvu, po kojima će se dio napojnice, manče, bakšiša ili trinkgelta oporezivati i prijavljivati kao drugi dohodak.

Iako je prva reakcija očekivana i protivi se tome, određeni dio populacije koja od manče živi kaže da je to zapravo dobra stvar, jer će im poboljšati kreditnu sposobnost i bonitet. Naravno, cijala caka je u tome gdje će se granica neoporezivog dijela postaviti, tu ćemo saznati radi li se o pokušaju pomoći ugostiteljskim radnicima, ili novom haraču.

Pregled nedjelje ću završiti i ovaj put sportom i isprikom. Članak kasni jer se potpisnik članka probijao kroz debele minuse na povratku iz Pule u sitne noćne sate i zbog toga isprika, a što se sporta tiče, i iako će komentar same utakmice Hajduka ići nešto kasnije – notirajmo da je Hajduk pokazao da nije zreo za titulu ni ove godine.

Za razliku od njegovih navijača koji su srušili rekord posjećenosti Drosine, uz malu pomoć domaćih navijača.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 6.0m/s

37%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 16h:
10℃
Pet
10℃
Sub
11℃
Ned
9℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno