Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:26
Foto: Robert Fajt / CROPIX  

Pregled nedjelje: Pijana, nesposobna i bahata bagra i zašto bi bilo bolje da ulica vodi zemlju

PODIJELI

Prošlog ponedjeljka smo u pregledu naše neradne nedjelje nešto spominjali političare koji nam vode zemlju i njihovoj sposobnosti, pa ih usporedili s onim pijanim kapetanom bez valjanih diploma i svjedodžbi.

Ovog vikenda smo dobili lika koji navodno ima valjanu diplomu, čak je za njega i notorni Milorad Pupovac izvolio izjaviti kako je iznimno profesionalan, a koji je pijan polomio dijete pored ceste, a onda pokušao i pobjeći.

Ono što je vrlo važno napomenuti, u potjeru za njim su se zaputila četvorica momaka sa sinjskog područja, te ga nakon potjere uspjeli zaustaviti i zadržati do dolaska policije.

E sad, jučer smo doznali kako je pritvoren između ostalog zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i to nam je upalilo mnoge alarme.

Naime, po prirodi stvari, svjedoci su prvenstveno ta četvorica sinjskih heroja koji su sve to vidjeli, pa ga na koncu i uhvatili, a iako momci očito nemaju problem s pravdom, možemo zaključiti kako je sud procijenio da ovaj pijani uhljeb ima dovoljnu moć utjecati čak i na takve, očito pouzdane svjedoke, a ta njegova moć ne može proizaći od nikud osim iz te njegove visoke funkcije.

Jučer se saznalo i da je ona djevojka, druga heroina vikenda, koja je u splitskom krkljancu izašla iz automobila i natjerala desetke vozača da propuste vozilo hitne pomoći, obična medicinska sestra iz Varaždina, koja je samo odradila ono što bi trebalo biti normalno i za što bi trebala biti zadužena neka prometna policija, baš kao i za hvatanje pijanih uhljeba koji gaze djecu.

Izgleda da u našoj zemlji stvari doista bolje funkcioniraju kad upravljanje preuzmu sami građani, da ne kažemo – ulica.

Od svih onih kriznih slučajeva oko potresa i požara kada obični građani reagiraju brže i kvalitetnije nego većina službi, preko svih onih akcija u slučaju nesposobnosti zdravstvenog sustava da pomogne u teškim slučajevima, do eto i samih uhićenja pijanih uhljeba koji gaze djecu ili zapravo najobičnije regulacije prometa – ulica bolje reagira iz prostog razloga što ti “obični“ ljudi u takvim trenucima jednostavno ne razmišljaju o tome tko je čiji, koju funkciju ima i tko će na čemu zaraditi.

Nego samo žele red.

Od ostalih nedjeljnih vijesti, dogradonačelnik Ivošević je sa svojom svitom komunalnih redara malo uvodio red po Slatinama, tom izdvojenom splitskom kvartu, neki lik se nasukao gliserom na otočić koji se zove Babina guzica, što moramo spomenuti samo zato jer želimo da ostane zabilježeno, a na Kosovu se opet kuha balkanski lonac.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno