Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:20
Kultna 22  

KULTNA 22 Vrhunac prvenstva i pogubljena lupetanja

PODIJELI

Kreće vrhunac HNL-a, dvoboj Dinama i Rijeke ovaj vikend zapravo je prvi čin tog vrhunca, koji će svoj krešendo postići tamo u 29., 30. i 31. kolu, nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije. Ovaj dvoboj za vikend dat će neke bitne odgovore, hoće li to biti i dalje mrtva trka tri kluba, što bi značilo da je završila remijem ili domaćom pobjedom, ili će Dinamo morati stizati do kraja Hajduka i Rijeku. Što uz zgusnuti raspored nikako neće biti jednostavno, uz svu logistiku (još se ne zna kad će peto kolo odigrati).

A onda oko tog 30. kola Hajduk igra s Dinamom, Rijekom i Osijekom, to je ono gdje će naši morati pokazati jesu li spremni za titulu. Ono što sigurno trenutno daje dodatni optimizam za ta dva tjedna je stanje Ivana Perišića, koji bi kako stvari stoje trebao biti aktivni sudionik tog vrhunca sezone. Jasno, ovo sve pišem pod pretpostavkom da će do tada Hajduk biti bar bez poraza. Je, pritisak je to, ali tako treba biti kad ideš po titulu. Obzirom na impuls koji donosi Josip Brekalo moram kazati da sam optimističan.

A da je Hajduk u dobroj startnoj poziciji govori stanje u toj logistici domaćeg nogometa. Ionako često nakaradna sudačka komisija u posljednjih 15-ak dana je postala farsa. Najprije nakaradna, bizarna i tragikomična odluka s rukama Darka Nejašmića, koje ni sam igrač nije dovodio u pitanje. Toliko je iditosko stajalište bilo da su ovi koji su bili protiv odmah požurili javiti medijima tko je bio za to da nije prekršaj. Tada smo saznali i da se oni tamo preglasavaju, pokazuju kolika je to demokracija, a koliko traju VAR provjere mogli bi se oni tako preglasavati za vrijeme svake utakmice, mogu probati.

Onda je nakon 55 utakmica napokon dosuđen i penal protiv Dinama. U Zagrebu šok i nevjerica, oni su mislili da u pravilima piše kako se to ne može, da je zabranjeno pravilima nogometne igre. Nervozno je Profa mlatarao rukama i pozivao famoznu sudačku komisiju, dao si je klub malo i kreativnosti pa su radili spotiće zajebavajući VAR sobu. I eto ti komisije, još jednom viče “nećete valjda vjerovati svojim očima” i kaže da je pogrešno dosuđen penal. Da je Dinamov branič sam napucao ruku. Iako će svatko normalan vidjeti da je nabio u nogu napadača Varaždina, od koje se odbilo u njegovu ruku. Ali šta to ima veze, sudačka komisija odlučila je da ovu polusezonu nema potrebe bar za prikrivanjem svojih ludorija. Ta hrpa aparatčika ionako sad već sezonama samo ističe pogreške u korist Hajduka, statistika govori što im je primarni cilj, sad samo pojačavaju svoja lupetanja i zapravo je bespotrebno uopće više ih doživljavati ozbiljno. Lijepo se njihovo priopćenje pročita kao satirično djelo i odmah je sve bolje.

Javio se potom i Velimir Zajec i pokazao da ćemo žaliti jer će ipak na čelu tog kluba ostati Manolićev suvremenik. Pokazao je Zeko, dočekan inače ovdje u Zagrebu kao mali mesija, da nije najoštriji nož, pa će Jarniju zamjeriti navijanje za Betis protiv Dinama, a onda sam odvaliti da bi on navijao za PAO protiv Hajduka. Očigledno ne zna da se Jarni u inozemstvu najviše zadržao u Betisu, ali ako nešto ne znaš onda ne sereš o tome. Ovako je ispalo da on nije ispao prepametan govoreći drugima da nisu prepametni. Prijedlog upravi mordorskog zla: imenujte ga sportskim direktorom. Molim vas.

Mišković u međuvremenu lukavo koristi kaos u Zagrebu te činjenicu da Hajduk nema nikakvu pravu logistiku u nogometnim krugovima. Pa mu klub nekako lagano dobija penale, ima minimalno dobro suđenje. Minimalno. Doduše, sad se dolazi do obračuna koji će pokazati tko je jači revolveraš u tom krugu. Mnogo toga će se o ovoj sezoni moći kazati i na osnovu suđenja u toj utakmici, kao i svim repovima koji će biti.

A gdje je tu Hajduk? U dobroj poziciji, jer im je jedna stvar jasna, nema nas u tim krugovima, neko vrijeme sigurno nećemo ni biti, sve radiš sam. Do kraja je 13 utakmica, moraš jednostavno na terenu pokazati da si najbolji. Često će se morati biti i 30 posto bolji od protivnika da uzmeš tri boda, ali takav je put već godinama, trnovit, grbav i prepun drumskih razbojnika. Odlučeno je da se neće biti dio kaljuže, pa onda moraš i dosta bolji biti od te kaljuže. Trinaest puta po 90 i kusur minuta, a debili neka se zabavljaju svojim kretenlucima.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno