Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 24.4℃ | tramontana 2.1 m/s
25. lipnja 2024. 10:11
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Kako Plenković lopovluk pokušava zamagliti nekakvim terorizmom

PODIJELI

Pomalo olako prešlo se preko riječi Andreja Plenkovića, premijera koji je počeo oko sebe vidjeti zavjere kako bi ga se maknulo s njegove pozicije. Prema njemu, u državi postoje paravojne formacije koje se naoružavaju kako bi naslilno rušile vlast. A to je dokazivao uhićenjem 17-godišnjeg mulca koji je imao molotovljev koktel sa sobom.

Dakle, kazao je ovo Plenković, gotovo pa optuživši organizatore subotnjeg prosvjeda da su pokušavali puč. A iako je prosvjed bio skup neimara, teoretičara zavjere, nastranih elemenata i dva-tri nadobudna političara koja su mislila da smo Amerika pa da nema takve stvari kao “negativan publicitet“, njihovo je pravo da prosvjeduju. I da budu neugodni. Čak i prema novinarima, dok nema nasilja imaju pravo biti i vulgarni, nije ni novinarski posao smišljen da bude ugodan.

Ali onda na osnovu nekog klinca od 17 godina premijer zaključuje da su to pobunjenici. Što onda kazati na HDZ i pljačke i prevare, tu je puno više od jednog, ali isti taj premijer papagajski ponavlja kako se radi o pojedincima. Ili, ako ćemo skroz plasitčno, ako je jedan HDZ-ovac izbjegao vojsku tokom rata zbog anemije, hoćemo li ih sve nazvati dezerterima?

Zbog dvije stvari je ovo opasno. Prva je što se radi o samom spinu kojim se želi maknuti fokus s kriminalnih događanja oko Ine, koja se opasno približavaju vrhu HDZ-a. One što pokradoše milijardu plina bezuspješno pokušavaju odgurnuti do sebe, da su na moru i veslom bi ih mlatili po glavi samo da ne budu na njihovom čamcu, ali ne ide, eno je i Telegram slatko povezao Plinaru istočne Slavonije s Mariom Banožićem. Nacional je pak još jednom premijerova intimusa Tomislava Ćorića povezao s marifetlucima oko zatvaranja rafinerije. Zgodno sad dođu nekakvi neuspješni teroristi, kakav general Šamil ili djete sa šibicama, zaboravimo malo Inu, imamo teroriste.

Druga stvar je još opasnija. Ovako nastaju diktatori. Optužiš nekog da te nasilno želi svrgnuti s vlasti i potom uz pomoć televizije i mjera represije stvoriš situaciju da izbore ne možeš izgubiti. Već viđeno u mnogim situacijama, uostalom jedan takav diktator s takvim scenarijem osiguravanja vlasti prošli je tjedan baš bio u Hrvatskoj. HDZ utejcajem policiju već ima, desetljeća kadroviranja načinila su tu organizaciju jako blisku stranci. Televiziju imaju, javni servis uvijek nekako bude uz vlast, pogotovo ako je HDZ-ova. Dakle, aparate za pokušati ima, nadajmo se da i neće, iako stupanj arogancije i bijesa koji u posljednje vrijeme ključa iz Plenkovića sugerira da ništa nije nemoguće.

A organiziranog pokušaja nasilnog rušenja vlasti nema, što god premijer pričao. Nitko ne organizira rušenje vlasti s jednim molotovljevim koktelom.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

24.4℃

N 2.1m/s

74%

1011.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
21℃
Sri
24℃
Čet
21℃
Pet
22℃
Sub
24℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno