Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:29
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Juniori Hajduka otvorili Ligu prvaka mladih visokom pobjedom

PODIJELI

Juniori Hajduka danas su na Poljudu pred otprilike 900 gledatelja na istočnoj tribini odigrali prvu utakmicu Lige prvaka za mlade protiv azerbajdžanske Gabale i pobijedili rezultatom 3-0.

Otvaranje je prošlo u blagoj dominaciji Hajduka, bila je vidljiva fizička nadmoć domaće momčadi, ali prvu pravu prigodu imali su gosti nakon kornera u devetnaestoj minuti, kada je kapetan gostiju, Khudaverdiyev ostao sam na desetak metara i nogom gađao Buljanov donji lijevi kut, ali mladi vratar Hajduka je to obranio.

U dvadeset i trećoj minuti, Hajduk je dobio kazneni udarac, nakon kornera je jedan od igrača Gabale igrao rukom, a slovenski sudac Šmajc je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Jere Vrcić.

Do sljedeće ozbiljnije prigode smo čekali do 44. minute kada je Vrcić nakon kornera ostao sam na pet metara, ali lopta koju mu je s prve stative prenio Jurić – Petrašilo je bila za par centimetara previsoka i veznjak Hajduka je nije uspio kvalitetno zahvatiti.

Vrlo siromašno prvo poluvrijeme, u kojem je bila očita fizička nadmoć domaćina, gosti su izgledali kao generaciju mlađi od Hajdukovaca, ali od igre nismo vidjeli puno.

U drugo poluvrijeme su mladi Hajdukovci krenuli nešto angažiranije, već u 51. minuti je Marin Ćalušić, (koji je na poluvremenu zamijenio Dominića) lijepo otvorio Vrcića na desnoj strani, koji je povukao i pronašao opet Ćalušića koji je ispratio akciju od centra i ušao u čistu prigodu koju je realizirao s nekoliko metara u nebranjenu mrežu.

Nakon toga smo opet gledali uspavanku, sve do 83. minute, kada je Šemiga presjekao jedno dodavanje na centru i povukao po desnoj strani, izgledalo je i predugo, ali na koncu je krasno ubacio i pronašao Nazora samog na vrhu peterca koji je bez problema glavom pogodio suprotni kut o povisio prednost Hajduka na konačnih 3-0.

Sve u svemu, rutinska pobjeda Hajduka, koja bi trebala biti dovoljna za uzvrat, jer bila je očita dominacija mladih Hajdukovaca u svakom duelu, a kako je utakmica išla svome kraju, do izražaja je sve više dolazila i bolja fizička pripremljenost igrača u bijelom.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno