Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 23:07
Foto: Marko Miscevic / CROPIX  

Izjava dana: ‘Ko šljivi Ustav

PODIJELI

Vinko Filipović, šef Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) jučer je bio u fokusu javnosti prije svega jer je učenici kojoj su rušili maturu zbog imena i prezimena koje je napisala na papir pojašnjavao da mora očvrsnuti, jučer je odvalio jednu zapravo i puno veću budalaštinu. Upitan o notornoj gluposti prema kojoj na odluku NCVVO-a nema prava na nikakvu žalbu, jasan je bio ravnatelj.

“Zašto nema žalbe? U tom smislu pravilnik je vrlo jasan i decidiran da je nema. Je li to doista ustavno ili nije, to je na nekim drugim mjerodavnim institucijama da same ocijene”.

Tako je, ‘ko šljivi ustav, pa neću ja koji sam donio to pravilo sad razmišljati je li ustavno. Da sada država donese odluku prema kojoj se svakoga tko se zove Vinko baci u zatvor, isto bi to govorio. Zasigurno. Mirno iz ćelije. Nije do njega da gleda u Ustav.

Imati to groteskno razmišljanje da je tvoja zadnja i da nema žalbi iza toga jednostavno je totalitarni gen. Koji je čest na ovim prostorima, nažalost, pitanje je hoćemo li ga ikada i izbiti iz tvrdih glava.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno