Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:09
Foto: Vladimir Dugandzic /CROPIX  

Hercegovački monolozi, bez gusala

PODIJELI

Dramica i borba za Maksimir nastavljena je danas tiskovnom konferencijom Zdravka Mamića, osuđenog bjegunca pred hrvatskim pravosuđem. Iako je pretenciozno to nazvati presicom, jer se zapravo radi o jednom monologu, čak bi se moglo kazati i monodrami.

Hrpu toga je Mamić nadrobio, većina je bila namijenjena vrijeđanju Krešimira Antolića, kojeg je nazivao izdajnikom, udbaško-policijskim likom te je u nekoliko navrata pozivao zaposlenike kluba da ga izbace fizički. Nakon mamićevih monologa javio se i sam Antolić, koji je u priopćenju odbio demantirati išta od Mamićevoh navoda, samo je bacio jeftinu foru da je uvijek spreman sučeliti argumente, ali u Zagrebu. Mora da je sretan fintom pozivanja bjegunca na sučeljavanje u Zagreb, stvarno policijska razina humora.

Od hrpe madrobljenog izdvojit ćemo nekoliko donekle zanimljivih momenata. Iako bi možda bolje bilo ignorirati ovu igru prijestolja, ali kad smo već gledali da ne bude stvarno uludo bačenih uru vremena. Prije svega, tragikomično je bilo na početku i kraju. Najprije je Mamić objasnio da on u Dinamu nije od 2015. godine, da bi onda potrošio sat vremena objašnjavajući što je sve radio u posljednjih dvije godine oko transfera. A na kraju je izbacio dio koji je za kakvu komediju. Naime, prozvao je upravu Dinama da ne radi ništa da 52 milijuna kuna, koje je Mamićeva supruga uplatila na ime štete koju je njezin muž napravio u Dinamu, ne pokušaju vratiti u Dinamo. Isti onaj klub koji je davnih dana naveo kako mu Mamićevim marifetlucima nije počinjena šteta. I iste one novce za koje je Mamić u obrani tvrdio da nisu isisani iz Dinama. Nakaradno.

Zanimljiv je bio i dio s novčanim iznosima. Tvrdi tako Mamić, a nudio je novinarima i ugovor na uvid, kako je Mislav Oršić otišao iz Dinama za 5,75 milijuna eura, smanjujući time iznose koji su se spominjali u zagrebačkim medijima. Za tako loš posao krivi Antu Čačića, kojeg je dosta vrijeđao tokom obraćanja, valjda mu više nije drago da živi blizu stadiona. Dapače, za njega je ustvrdio da je novim ugovorom dobio milijun eura po sezoni, bizarno velik iznos.

Nije se mogao ne dotaknuti Hajduka, čini se da ga splitski klub žulja i dok se bori za prevlast u klubu u kojem nije ništa nego navijač od 2015. godine. Tako je kazao da je Hajduk Dalmacija, Split, pa i tri četvrtine Hrvatske, ali da nemaju znanja i da zato nisu prvaci non stop. Kazao je i da je njegov brat Stojan hajdukovac i da je ponosan na to. A onda je urličući kazao da novinar Robert Šola, kojeg je iz nekog razloga nazivao urednikom, što ovaj već duže vrijeme nije. Nazvao ga je notornim navijačem Hajduka, koji radi na uništenju Dinama, te ga je prozvao vanjskim suradnikom kluba i NH. Što je notorna idiotarija, prosječni član Hajduka pisanje ovog čovjeka bi najčešće stavio u ladicu destruktora kluba i modela i bili bi najsretniji da ne piše. No, Zdravko ima svoje paralelne svjetove. Jasno, ustvrdio je da i uzima novac.

Spomenuo je i kako Index i Hanza medija rade na uništavanju Dinama i difamaciji njega, spomenuvši i kako je Antolić preko Gorana Krznarića, nekad Ivanovića, načelnika Sektora krim policije u PU zagrebačkoj, progoni njemu lojalne ljude stalnim saslušavanjima. Krznarić, nekad Ivanović, zanimljiv je jer uz to što je prvi čovjek krima je i suprug Ane Hanžeković, vlasnice Hanza medija.

Prtljao je još dosta toga Mamić, a zanimljivo je zapravo o čemu nije. Niti u jednom trenutku nije ozbiljno udario po vlasti na razini države, tek je u nekoliko navrata opleo po trenutačnoj gradskoj. To otprilike znači da se još uvijek nada kako će preuzeti vlast u klubu u kojem nije od 2015. godine te ne želi rušiti mostove prema trenutačno vladajućima. Od ostalih monoloških djelova, samo recimo da tvrdi da se s Mirkom Barišićem (“moj tata”), Vlatkom Peras i Krešimirom Antolićem susreo i prije nekoliko mjeseci u Banja Luci. Zbog čega, kaže, od Antolića zavedeni Barišić laže kad kaže da nije u kontaktu s njim.

Sve u svemu, klasični Mamkić, par zanimljivih informacija, hrpa drame, zaklinjanja i protivnika Dinama i njega. Čestitamo van Nacionalni dan kokica u Sjedinjenim Državama.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno