Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 12.4℃ | jugo 2.1 m/s
27. veljače 2024. 01:10
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Dvanaesti ponedjeljkom: Mala truba svira dalje

PODIJELI

Već mi ide na živce pogađanje s člancima u pravo vrijeme. Naime, taman kad sam napisao onaj polubesmisleni ogled o Sizifu – sve se opet dogodilo baš onako kako ne treba, pravo sizifovski.

Hajduk je, naime, odigrao možda i najbolju utakmicu polusezone, a nekoliko grešaka, koje su neminovne, jer savršene izvedbe ne postoje – su drastično kažnjene promptno.

Prvo je Hujber, kojemu je ostavljeno previše prostora, ali ga se sasvim logično usmjerilo na lijevu nogu kojom inače, kako frazetina kaže isključivo ulazi u autobus – pogodio u malu mrežicu, a nakon toga je i Bakrar, nakon pogreške u postavljanju Borevkovića, uz svu lošu reakciju stopera – pogodio od prečke slabijom nogom.

A onda je na koncu Borevković napravio jedan od najglupljih crvenih kartona viđenih na Poljudu još od kad je Dinamov Brazilac Anderson Costa (kratko) trčao po istom terenu, i oprostio se vjerojatno od bijelog dresa Dimitrov style.

Gurala je momčad Hajduka svoj kamen uporno prema vrhu brda, ali stalno se događalo nešto što odmaže.

A hrvatski nogometni bogovi su delegirali za utakmicu izvjesnog Antu, koji, da je iole normalnosti u tom sustavu – ne bi ni prismrdio nogometnim terenima bez plaćene ulaznice, a posebno ne Hajdukovim utakmicama.

I Ante nije razočarao, pokazao je svu raskoš netalenta, ali i bahatosti u isto vrijeme.

Pa se pokrenula i mala aferica gdje su iz 24 sata angažirali čitačicu s usana, koja je ustanovila da je Ante Marku rekao da je mala truba. Pardon, pička.

Pa se javila sudačka organizacija, ta ugledna institucija hrvatskog društva, taj moralni svjetionik nogometnog sporta i ustanovila da to – nije istina, jer imaju oni snimku razgovora.

I na tome je ostalo, jer kad sudačka komisija HNS-a nešto kaže, to je konačno poput Staljinovog ukaza svojedobno.

Ipak, javio se novinar Radio Dalmacije i naš povremeni suradnik, Marin Maljković koji je logično zapitao – pa objavite snimku, u interesu javnosti i istine, a na koncu i u svojem interesu.

Ne želim govoriti u Marinovo ime, iako se on sigurno neće naljutiti ako kažem otvoreno – ne vjerujem hrvatskim sucima. Ne samo zato jer sam poslovično nepovjerljiv prema institucijama, već iz jednostavnog razloga što nam sudačku organizaciju vode isti tipovi koji su sudili u doba kad su tadašnji čelnici sudačke organizacije primali mito i potvrđivali kako je taj primljeni novac – momcima za Božić, da im se nađe.

S protekom vremena, neću im vjerovati čak ni ako objave snimku, jer prošlo je dovoljno da se snimka ispegla, nešto što bi se moglo očekivati od tipova koji su bili aktivni u vrijeme dok se događao kriminal u njihovim redovima.

A koliko je Ante bio dosljedan pokazuje i činjenica da je Marku dao samo jedan žuti karton i ispao mala truba od suca, jer Marko je svojim ponašanjem nakon pokazanog kartona zaslužio još jedan (barem) žuti.

A nije ga dobio, jer čak i male trube znaju kad je vrijeme za stati.

U onom momentu prije nego kap prelije čašu.

A prgava familija? Prgava familija šuti. Iako se nije uopće prelila čaša, nego se jezera izlijevaju u slapovima.

Ali valjda to tako mora biti.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

12.4℃

SE 2.1m/s

85%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
13℃
Sri
14℃
Čet
15℃
Pet
13℃
Sub
11℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno