Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | jugo 11.0 m/s
22. rujna 2023. 16:55
Ilustracija  

U Istri restriktivna upotreba pitke vode, nema tuširanja na plažama

PODIJELI

Nije samo da su pretrpjeli nogometni poraz, nego Istrani od ponoći moraju jako štedjeti vodu. Naime, na snazi je sad “restrikcija vode prvog stupnja”. Prevedeno na normalni jezik, nema više korištenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova i javnih površina, kao i privatnih i javnih zelenih površina, tuširanja na plažama i kupalištima, a iznimka su tek pranja tržnica i ribarnica. To je valjda ipak veći strah od smrada ako se ne pere. Moram istaknuti da mi ovaj dio s pranjem vozila nije jasan, niti kako to misle provoditi, slati policiju svakome tko žečli maknuti podsjetnike na ptice s haube vozila? No dobro, pitat ćemo Istrane kroz koji dan kako to ide u praksi.

Još u pwetak je ovo odlučeno na sastanku župana Borisa Miletića s istarskim gradonačelnicima i direktorima vodovodnih poduzeća. Situacija s vodom u Istri je loša zbog nmanjka padalina, a ovako restriktivno se krenulo jer i dugoročna prognoza nije dobra što se tiče oborina. U izjavi za medije istarski župan je pozvao građane da štede vodu kako ne bi trebalo uvoditi i rstriktivnije mjere.

Bit će gadno ovo ljeto, čini se, klima je baš odlučila pokazati da je otišla kvragu. Dalmacija za sada čini se stoji nešto bolje s vodom od Istre, pa nema nikakvih niti najava restrikcija. A nama intolerantnima na visoke temperature gore od vodenih restrikcija može biti samo redukcija struje, jer to znači nerad klima uređaja. Nadajmo se da do toga stvarno neće doći.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

25.8℃

SE 11.0m/s

74%

1010.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
27℃
Sub
20℃
Ned
21℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno