Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:24
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Službeno završena sapunica oko Kalika

PODIJELI

Hajduk i Gorica postigli su dogovor o transferu 24-godišnjeg Anthonyja Kalika koji je s Bijelima potpisao ugovor do 2026. godine i nosit će dres s brojem sedam.

Kalik se tako nakon dvije i pol godine vraća na Poljud gdje je prvi put stigao u zimskom prijelaznom roku 2016. godine iz australskog Central Coast Marinersa. Anthony je ukupno odigrao 32 službene utakmice te je pri tom postigao jedan pogodak. U međuvremenu je Kalik odigrao preko 50 službenih utakmica za Goricu gdje je između ostalog surađivao i s trenerom Valdasom Dambrauskasom.

Za Hajduk je debitirao u veljači 2016. godine u utakmici protiv Lokomotive, a zadnji put u službenoj utakmici za Bijele nastupio je u prosincu 2019. godine na gostovanju kod Intera iz Zaprešića.

“Anthony je s 18 godina stigao iz Australije u Hajduk nakon čega se razvijao kroz tadašnju drugu momčad, a zatim je prešao u prvu ekipu. Kroz posudbe u drugim klubovima te igrama u Gorici napravio je evidentan napredak, razvio se kao igrač i podigao razinu kvalitete svoje igre. Radi se o profilu veznog igrača s osnovnim pozicijama centralnog i ofenzivnog veznog te smo ciljano na tržištu tražili igrača takvih kvaliteta.

Odlučili smo se za Anthonyja prvenstveno jer posjeduje kvalitetu za našu momčad te sam siguran da će nam donijeti neophodnu širinu i kvalitetu u veznoj liniji. Također je važno napomenuti da sukladno strategiji Kluba da u hajdučku obitelj vraćamo još jednog igrača koji posjeduje hajdučke vrijednosti”, objasnio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

“Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući i jedva čekam početi trenirati i igrati. Ovim putem zahvaljujem se i Gorici na svemu, tamo sam dosta narastao kao igrač i kao čovjek. Uvijek sam znao da ću se vratiti na Poljud jednog dana. Za Hajduk ću dati sve, navijači mogu od mene očekivati borbenost i da ću ostaviti srce na terenu. Plus je to što sam sada počeo više asistirati i zabijati što prije nisam tako često radio. Nadam se da ću pomoći i u tom segmentu. Dolazim ovdje spreman boriti se za titulu, znam koje su ambicije kluba, svjestan sam koliko ljudi to čeka, ekipu imamo i možemo to ostvariti”, istaknuo je Anthony na povratku u Hajduk.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno