Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
16. lipnja 2024. 23:37
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Pregled nedjelje: Koga briga za sitnice dok nas HDZ čuva od Jugoslavije i Marsovaca

PODIJELI

Sjećate se prije par mjeseci kad je HDZ ustvrdio kako je izbore u gradu izgubio zbog termina izbora, koje su, kao, namjestili Ivica Puljak i njegova ekipa, iako je konačni termin izbora odredila vlada, čitaj HDZ?

Prigovarali su tada i HDZ-ovci kako je riječ o nepotrebnom trošku i sve u tom stilu, iako su izbori pokazali popriličnu promjenu i ustoličili puno stabilniju vlast od one koju smo imali do tada, znate kako Plenković u svakoj prigodi priča o važnosti stabilne većine u saboru.

A u svemu tome, oni koji bolje pamte, važno je reći i da je gradonačelnik namjeravao zajedno s gradskima organizirati i kotarske izbore koji su se na koncu održali jučer.

I doista, u ovom slučaju se radi o poprilično nepotrebnom trošku, jer da su organizirani na isti dan kad i izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće, dodatni trošak bi bio valjda printanje određene količine listića, ali ono što je još važnije, legitimitet izabranih kotarskih vijećnika bi bio puno veći.

Naravno, HDZ-u to nije odgovaralo, pa smo jučer dobili još jednu garnituru kotarskih vijeća i mjesnih odbora koje je odabrala valjda rodbina i stranačka mašinerija.

Ali ajde, čak ni tako HDZ nije uspio dobiti izbore u gradu, osim u tradicionalno im naklonjenim istočnim kvartovima. U većini kvartova na koncu su izbore dobili oni koji su valjda nešto i radili po njima zadnjih godina, uglavnom nezavisne liste, tu i tamo neki viđeniji političar kojemu nije bilo ispod časti kandidirati se, ali doista bi bilo poželjno te izbore vezati uz one gradske, čisto zbog legitimiteta.

Jer sinoć i jutros se sa svih strana busaju u prsa velikim pobjedama, a onda čovjek pogleda rezultate i vidi da se slavi pobjeda od 170 glasova naprema 121, što doista nema nekog smisla.

Iz HDZ-a su, očekivano proglasili uvjerljivu pobjedu u Splitu i eto, mi im prvi čestitamo i želimo im što više ovakvih pobjeda.

Dogodilo se napokon i nešto na nacionalnoj razini – pao je rejting HDZ-a, i to ne bi ni trebala biti vijest, jer nakon svih afera koje su proizveli zapravo je čudno da uopće imaju rejting, ali poznavajući način funkcioniranja hrvatskog biračkog tijela, ovo je ipak vijest, neki ipak imaju puls.

Naravno, ne sumnjamo da će to doći na svoje već za koji mjesec, jer ipak je to državotvorna stranka koja nas čuva od Jugoslavena, mrzitelja svega hrvatskog i valjda Marsovaca koji prijete.

Čini mi se na koncu ovog malog pregleda nedjelje da smo nešto preskočili od jučer, bila je neka priča s Inom ovih dana, nešto o nekoj milijardi i nešto sitno, ali ne možemo se sjetiti trenutno o čemu se točno radi.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
23℃
Čet
25℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno