Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:49
Photo by Kevin Woblick on Unsplash  

Nadrogirani putnik nije prizemljio zrakoplov na Plesu na Veliku gospu

PODIJELI

Krajem prošlog tjedna više je medija prenijelo priču kako je avion kompanije TUI prizemljen u noći s 15. na 16. kolovoza, jer je putnik na kokainu pokušao otvoriti vrata zrakoplova u letu. Izvor je bio neki zrakoplovni forum, a Trafika je šaljući službene upite doznala da to zapravo – nije bilo tako.

Naime, poslali smo upite samom TUI-u, koji je turoperator i zrakoplovna tvrtka, Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, gdje se sve odvijalo, te PU zagrebačkoj, čiji su službenici, prema priči, prepratili kokainskog putnika. Suprotno uvriježenom mišljenju, ovaj put smo odgovor dobili samo od državne institucije, dvije privatne tvrtke nisu se četiri dana oglasile na upit. Zagrebačka policija odgovorila je pak nekoliko sati od upita. I negirala medijski prezentiranu priču.

Nastavno na Vaš upit a koji se odnosi na slijetanje zrakoplova 16. kolovoza oko 1 sat u Zračnoj luci “Franjo Tuđman“, ovim putem Vas obavještavamo kako je do slijetanja došlo temeljem odluke posade zbog nesuglasica sa jednim od putnika. Dolaskom policijskih službenika nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela, niti ugroze sigurnosti leta zrakoplova. Shodno navedenome nije bilo potrebe za postupanjem od strane policijskih službenika, navodi se u odgovoru PU zagrebačke.

Čime se negira medijski i forumski prezentirana priča. Jer da je putnik bio na kokainu ili da je pokušao otvoriti vrata zrakoplova u letu, bio bi uhićen zbog kaznenih djela. Ovime se još jednom pokazalo kako novorazvijena ovisnost medija o internetskim objavama jednostavno stvara paralelnu stvarnost, koja nema veze sa stvarnim događajima.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno