Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 33.3℃ | lebić 2.2 m/s
19. srpnja 2024. 19:32
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX  

“Nacional”: Plenković osobno naredio zatvaranje Rafinerije Sisak

PODIJELI

Tjednik “Nacional” izašao je s pričom kako je na sastanku u kolovozu 2018. godine sam premijer Andrej Plenković naredio zatvaranje Rafinerije Sisak. Ali i jeftiniju prodaju nafte mađarskom MOL-u. Kako donosi tjednik, to je pred najmanje pet svjedoka naložio tadašnjem ministru Tomislavu Ćoriću. Koji je potom taj nalog i ostavario. “Nacional” navodi kako imaju osobu s neposrednim saznanjima koja je o tome sprema posvjedočiti i na sudu.

U Hrvatskoj se svašta zna zaboraviti, relativizirati, ili jednostavno izignorirati. Samo trenutno je u tijeku svojevrsna specijalna operacija u kojoj HDZ želi isticanjem nekih paranoičnih misli o terorizmu nametnuti zaborav za činjenicu da je njihov član maznuo iz Ine milijardu kuna, sto milijuna gore dolje. No, ovako direktan navod, bez okolišanja, da je premijer države napravio nešto što opasno koketira s veleizdajom, a definitivno je zlouporaba položaja i ovlasti, pa to i valjda u Hrvatskoj ne može ostati nerazjašnjeno. Nadamo se. Iako znamo mi iznenaditi.

U očekivanju današnjih izjava i pojašnjenja političara, podsjetimo na jednu stvar. Tog kolovoza 2018. godine, 21. dana, dakle iza ovog spornog sastanka, potpisan je “Memorandum o razumijevanju” između Ine i Janafa. Kojim se omogućilo da se nafta iz Rafinerije Sisak prebaci do Mađarske kroz Janafovu infrastrukturu, koja je proširena baš kako bi to bilo moguće. Iako je Memorandum, pro forma, bio zbog drugih stvari. Samo se nekako poklopilo da omogući ovu beneficiju Mađarima.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

33.3℃

SW 2.2m/s

51%

1010.0hPA
  Vrijeme oko 20h:
31℃
Sub
31℃
Ned
29℃
Pon
28℃
Uto
30℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno