Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 6.0 m/s
7. prosinca 2023. 15:49
Kultna 22  

KULTNA 22: Jebiga, derbi je to

PODIJELI

Čudno. To je riječ kojom jedino mogu opisati onaj feeling pred derbi, ne znam da sam se ikada osjećao ovako pred dvoboj s Dinamom. Ne mogu reći niti kakva očekivanja imam, jer se niti sam ne mogu odlučiti u svojoj glavi.

Kad se sagleda hladno novinarski i objektivno, Dinamo je ogromni favorit. Hajduk ne igra dobro, izmasakriran je ozljedama, nedostaje više od pola ekipe. Situacija s obranom je takva da će vrlo vjerojatno morati zaigrati mladac od 16 godina i dva dana starosti. A koliki god bio talent Luka Vušković, nužnost da zaigra ovaj dvoboj nije nešto pozitivno. Nužnosti nikad ne mogu biti pozitivne. A Dinamo ne igra loše, nije da su to zvjezdane predstave, ali protivnicima ne dopuštaju previše prilika pred svojim golom u nastavku prvenstva. Hajduk se i inače muči u zadnje vrijeme doći do suparničkog gola. Tu je i moment Livaje, hoće li biti spreman, a i ako bude u kakvom će stanju biti.

Uglavnom, racionalne stvari nikako nisu na strani Hajduka. No, drugi je moment da su derbiji potpuno drugačije utakmice, da tu može svašta biti. Da ne igra reputacija i trenutačno stanje sastava, nego je tih 90 minuta, ili više, jedan drugi svemir. A nije da Hajduk nema dovoljno snage i ovako ranjen odigrati dobru utakmicu. Uostalom, i ovakav Hajduk je bar za klasu jači od Gorice, koja je uspjela izvući bod protiv Dinama. Tu je pak i moment Livaje, opet. Jer ne može se čovjek ne prisjetiti da je jednu od najkultnijih košarkaških partija Michael Jordan odigrao s crijevnom virozom, temperaturom, dehidriran. I gotovo sam pobjedio Utah Jazz u jednom od finalnih dvoboja. To ludilo koje mogu izvući iz sebe je ono što razlikuje sportske genije od običnih sportaša. A Livaja jeste genij, nije rang Jordana, niti blizu, vjerojatno nitko nije, ali u domaćim nogometnim okvirima je nedodirljiv.

Tako da ima eto i nekih pozitivnih stvari, racionalno gledajući. No, na kraju to ionako nije bitno. Ovo je jedan od onih dvoboja kad se od ekipe samo očekuje da izađe na teren i pokaže da ima bubrege, ali i one druge organe. Da odigraju, pa kako god to završi. Jebiga, derbi je to, gazi.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 6.0m/s

37%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 16h:
10℃
Pet
10℃
Sub
11℃
Ned
9℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno