Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 12.4℃ | jugo 2.1 m/s
27. veljače 2024. 00:32
Kultna 22  

KULTNA 22 Grčenje u Maksimirskoj 128, transferi i mumije

PODIJELI

Komično je bilo gledati Dinamovo blamiranje s dovođenjem Josipa Brekala u svoje redove. Što je na kraju ispalo nedovođenje, propalo na rijetko viđen način u nogometnom svijetu, jednostavno su nakon dogovora izignorirali i Fiorentinu i Brekala.

Komičnost se pojačala kad je nastali vakuum krenuo koristiti Hajduk, pa se s Brekalom i Fiorentinom dogovorio u rekordno brzom vremenu. I eno, zagrebački momak trenira na Poljudu, sad je uz komičnost tu i doza ponosa.

No, da se izbiju elementi humora pobirnuo se zagrebački klub, koji je uredno pokušao baciti spin kojeg se ni Donald Trump ne bi postidio. Ne radi se zapravo niti o spinu, to bi podrazumjevalo manipulaciju istinom, ovi su krenuli manipulirati lažima. Pa su uredno kroz sebi bliske medije iznijeli tezu kako je zapravo Brekalo odustao od transfera jer je tražio više novaca. Ništa Dinamo nije kriv, majkemi.

Ima tu navadu klika iz Maksimirske 128, pomalo i izmišljati stvari, bilo da se radi o godini osnutka, transferima igrača, iznosima ponuda, ili u konačnici o imaginarnim klupskim funkcionerima kojima daju ime Majan Debić. Ali sad su ga pretjerali. Jer nije ovo pitanje samo hrvatskog medijskog prostora pa da njihovi poslušnici mogu sve iskontrolirati.

U ovom slučaju je osim Brekala nasanjkana i Fiorentina, pa onda ne treba čuditi kako se malo nakon ovakvih glupih teza Dinama odmah pojavio i preslik ugovora koji je klub iz Firenze već bio poslao Dinamu na potpis. Netko je u Maksimirskoj 128 samo morao staviti svoj potpis na njega, poklikati par stvari u UEFA-inom službenom alatu za transfere i to je bilo to. Doslovno je tri minute posla Dinamo dijelilo od realizacije posla s Brekalom i Fiorentinom. I nije novac bio problem, bar ne sa strane igrača.

Zašto su uopće izašli s glupošću ako su znali da postoje dokumenti koji ih demantiraju? Samo se može pretpostavljati, a najbolja je pretpostavka da je tamo i dalje kaos, da se zapravo ne zna tko pije a tko plaća, pa ni tko izlazi s informacijama u javnost. Evo zadnje su informacije da će imati i sjednicu Izvršnog odbora, ne bi li netko objasnio što se događa.

No, u tim svojim previranjima nek se malo skuliraju. Jer jedna je stvar zajebati posao s Brekalom, druga je stvar sad ga neistinito prozivati za gramzivost. Sad napadate igrača Hajduka, a to ne prolazi tek tako. Zalijevajte vi svoje mumije da se ne osuše, tražite je li na kojem računu ostalo nešto keša, dogovarajte transfere sa sportskim direktorom, ali sad pustite igrače drugih klubova. To što bi vi sad sve prebacili na njega ne bi li se maknuli od bijesa vlastitih navijača jednostavno nije u redu.

Iz pozicije navijača Hajduka ovo ima jednu jako dobru stranu, ovako upropastiti transfer je nešto što će zapaziti većina europskih klubova. I bit će svjesni da uvijek može biti zajeb poslovati s Dinamom. Neka se sada malo grče.

A Hajduk? Hajduk mora shvatiti da je troboj za titulu i biti ozbiljan. I ne zaboravljati poklikati stvari kod transfera, to je neozbiljno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

12.4℃

SE 2.1m/s

85%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
13℃
Sri
14℃
Čet
15℃
Pet
13℃
Sub
11℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno