Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 09:10
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Izjava dana: U sendviču između počasnih i dragih susjeda

PODIJELI

Ovih dana, a zapravo već duže vrijeme, vanjskopolitičke izjave su puno važnije nego inače, jer dok najveća zemlja svijeta pokušava obnoviti svoj imperij najgrubljom silom i prijetnjama nuklearnim oružjem, a lik koji se trudi nadmašiti najgore diktatore prošlog stoljeća proglašava raspad SSSR-a najvećom geopolitičkom katastrofom u povijesti, svaka izjava po takvim pitanjima se može shvatiti na razne načine.

A onda kad još uključuje naše sjeverne susjede, koji nam odlučuju o nekim nevažnim unutrašnjim pitanjima poput energetike, koji bi se malo miješali u nacionalna pitanja u Bosni i Hercegovini, zemlji koja je uvijek na rubu nekog sukoba, svi alarmi nam se upale.

Jučer je Viktor Orban, dragi prijatelj većine naših političara poslao predizbornu video poruku podrške drugom dragom prijatelju nekih naših političara, Miloradu Dodiku.

Pazite ovu rečenicu; “Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom“.

Nakon reda pohvala za priku Milorada, Orban završava u stilu – Bog blagoslovio sve Srbe, na cijelom prostoru Balkana.

S obzirom na plan kojeg po svemu sudeći velike sile guraju već neko vrijeme, koji bi uključivao uniju “Otvorenog Balkana“, izgleda da ni Orban, a shodno tome ni Putin nema ništa protiv toga da svi Srbi opet žive u jednoj državi.

S takvim prijateljima, kome trebaju neprijatelji…

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno