Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 36.6℃ | pulenat 4.5 m/s
16. srpnja 2024. 17:35
screenshot Youtube  

Izjava dana: Schrödingerov nacrt zakona

PODIJELI

Odmah da se požalimo – sintagmu iz naslova nismo sami smislili, doduše, pala bi i nama ona na pamet, ali kolega Klarić ju je prvi upotrijebio za nacrt zakona o medijima, koji postoji, ali i ne postoji, baš kao ona mačka za koju ste, ne lažimo se, uglavnom saznali od doktora Sheldona Coopera, ne od svojih profesor(ic)a fizike.

Nina Obuljen Koržinek jučer je bila zgrožena napisima po opskurnim portalima poput Telegrama, N1, Indexa i ovih nekih s juga, a bogami i sam HND ju je propisno raspizdio, jer pazite sad;

“Ministarstvo nije izradilo nikakav nacrt zakona!”

Onda je napala navedene opskurne medije koji su toliko opskurni da nemaju čak ni svoju tiskanu inačicu, pa dodala kako ništa od onoga što se pisalo o tom zakonu, zapravo, nije istina, kako je riječ tek o radnom materijalu koji će se, u dogovoru sa svim dionicima, a svakako novinarskom strukom, još znatno mijenjati.

A onda, ničim izazvana, odmah nakon toga rekla i ovo:

“Međutim, ja mislim da mi donosimo jedan dobar prijedlog, mislim da donosimo prijedlog koji je u skladu s analizom medijske politike, mislim da odgovaramo na mnoga pitanja koja odgovaraju na status novinarske profesije. Dakle puno je vremena uloženo od kolega koji su radili na NACRTU PRIJEDLOGA ZAKONA“.

Ovdje se nećemo upuštati u detalje zakona, pisat ćemo o tome još puno puta, sve dok sam zakon ne bude u cijelosti odbačen, ali ćemo upozoriti na drugu stvar.

Naime, velika većina medija je o izjavama ministrice izvijestila posredstvom agencije HINA, to vam je, uz HRT – “javni servis”, kojeg financira država.

I za ovu izjavu ne bismo čuli da nije ovih nezavisnih novinara, da ne kažemo opskurnih, jer kad pročitate ušminkani agencijski izvještaj, izjave ministrice zvuče puno suvislije.

Ali mi smo samo zločesti, mi izvlačimo stvari iz konteksta, pričala je ministrica i o tome jučer, ali o tome ćemo nešto kasnije.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

36.6℃

W 4.5m/s

30%

1009.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
37℃
Sri
35℃
Čet
36℃
Pet
32℃
Sub
30℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno