Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 16.2℃ | lebić 3.1 m/s
18. travnja 2024. 21:51
Foto: silversea on Unsplash  

Izjava dana: Pupovac kao Pitija za siromašne

PODIJELI

Milorad Pupovac, čovjek kojemu je Gordan Jandroković nezasluženo oteo nadimak, a zajedno su skupa u konkurenciji za najnepotrebniju političku pojavu u zemlji, jučer je morao stati pred novinare, jer dolazi ono vrijeme kad treba oslužbeniti svoj nezasluženi status u društvu.

U svemu tome je napokon dobio pitanje o tome kako je imao želuca podržati Turudića za šefa DORH-a. Ok, pitanje nije bilo tako postavljeno, ali trebalo je biti.

Pupovac je briljirao odgovorom (pokušajte pročitati od početka do kraja):

“Nisam siguran da sam ja adresa za zadnje izricanje i ispostavljanje moralnog računa u ovoj zemlji. Premda sam spreman primiti štošta, vodite računa o činjenici da ne govorim samo u svoje ime, vodite računa o činjenici da ne ispostavljate zadnje moralne račune nekome tko predstavlja zajednicu kao što je srpska u Hrvatskoj. Jer ili ne znate koje iskustvo nosim ili vam je svejedno. Sve dok USKOK i DORH budu služili kao poligon za političke obračune, a ne za zaštitu u skladu s Ustavom i zakonom, ove stvari će se događati bez obzira tko glasao, ja ili netko drugi. Sada sam rekao samo manji dio, kad dođe vrijeme reći ću više.”

U naslovu smo ga usporedili s grčkom proročicom Pitijom, poznatom po svojim dvosmislenim odgovorima, zbog kojih zapravo nikad nije pogriješila, a mi smo ipak s tom paralelom pogriješili, jer Pupovac je rijetko dvosmislen, obično je samo besmislen.

Ali zato novac kojim upravlja i utjecaj kojeg ima na (uglavnom loše) odluke koje se tiču cijele zemlje, s tim da su barem jednako loše i za srpsku manjinu za koju se deklarativno bori – nije nimalo besmislen. Što na koncu dobro dođe ovoj našoj maloj rubrici.

Ali ne brinemo, nisu hrvatski Srbi ništa bolji od ostatka građana zemlje, neće oni ugrozit Pupovčev status, tako da ćemo još dugo imati prilike obrađivati njegove besmislene bisere koje redovno prosipa sve češće izgledajući umoran, jer sve je to njemu postalo gnjavaža zapravo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

16.2℃

SW 3.1m/s

37%

1007.1hPA
  Vrijeme oko 20h:
15℃
Pet
15℃
Sub
14℃
Ned
11℃
Pon
13℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno