Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 3.6 m/s
7. prosinca 2023. 12:08
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Izjava dana: Plenković polupao lončiće oko Pelješkog mosta

PODIJELI

Nije neko veliko čudo da političari drobe gluposti, čak to nije hrvatski fenomen, sjetite se samo što je sve Trump govorio, savjetovao je čak i stvari koje su mogle ubijati ljude, recimo ispijan je izbjeljivača. No, Andrej Plenković je manje-više do sada bio smislen. Znao je vrijeđati Milanovića, bože moj, nije ovaj ni njemu ostajao dužan, to je već stiglo gotovo do razine folklora, ali obično je sve to donekle bilo smisleno.

A onda je jučer komentirajući Pelješki most u Mostaru izjavio: “Vjerujemo da će taj projekt dodatno osnažiti veze Hrvatske i BiH

U ovom trenutku moramo podsjetiti zašto se Pelješki most uopće krenuo graditi. Kako bi se zaobišle BiH granice na putu iz i u Dubrovnik. Čak je Bosna i Hercegovina i službeno protestirala zbog izgradnje, prijetilo se, prazna pištolja doduše, i nekim arbitražama. A ne treba biti ekonomski guru da se shvati kako će privreda Neuma (grada s većinski hrvatskim stanovništvom, nota bene) patiti zbog mosta. Hajd’, još će biti putnika namjernika po cigarete i benzin, ali sve manje, to će sad biti samo za lokalce, Neretvane.

Uglavnom , dragi premijeru, Pelješki most će svašta dobra napraviti, prije svega napokon Dubrovnik pretvoriti u integralni dio Hrvatske, a ne enklavu. Ali nikako neće osnažiti veze Hrvatske i BiH.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 3.6m/s

39%

1017.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
13℃
Pet
11℃
Sub
12℃
Ned
10℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno