Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:15
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Izjava dana: Panični napadaj

PODIJELI

AP ima jednu osobinu koja je kod političara vrlo poželjna, a to je da izgleda staloženo i pametno čak i kad drobi najveće gluposti na svijetu. I već godinama ga gledamo kako diže obrve i istodobno smirenom retorikom spušta svakome tko ga nagazi, sve pletući rukicama i podsmjehujući se nadmoćno.

Ipak, zadnjih tjedana je ta fasada opasno narušena, a AP sve češće egzaltirano docira novinarima, gubi nit rečenice i općenito izgleda kao da se nečega plaši.

I nekako se to uvijek dogodi kad se novinari dotaknu teme evropskog javnog tužitelja i vezano za to – imenovanja šefa DORH-a. Jučer se nervoza mogla namirisati kad mu je novinarka nekoliko puta postavila pitanje na tu temu, spominjući packu koju je premijer dobio iz Bruxellesa od glavne europske tužiteljice, Laure Kövesi:

“Imputirati ovako medijski, politički, odgovornost ministrice za nešto je u najmanju ruku neumjesno. Što se tiče EPPO-a, ja smatram, kao pravnik i premijer, da oni za ovo nisu nadležni, ja tvrdim sto posto. Za DORH i Uskok bi bilo vrlo nezgodno ako u ovom slučaju ostane nadležnost EPPO-a. Onda nam ne trebaju DORH ni Uskok. Ja vam ovo govorim kao Vlada koja nije tu došla s ceste. I ne da se impresionirati ničijom izjavom, kamoli gospođe Kövesi.”

Ovu smo izjavu gledali uživo posredstvom N1 televizije, a kamerman je u nekoliko navrata, dok je AP govorio o ovoj temi fiksirao Ninu Obuljen – Koržinek, koja je stajala uz ostale ministre iza premijera, i na njenom licu se mogao ogledati sav strah kojeg AP još uvijek pokušava zatomiti.

Izgleda da nam predstoji velika bitka u pravosuđu, koja se za sad valja iza brda, dojam je da postoji puno toga u ladicama koje je od DORH-a preuzeo EPPO što poprilično plaši naše vladajuće, i treba to sve skupa staviti pod kontrolu, pa i pod cijenu da se iz Bruxellesa propnu i na stražnje noge ako žele.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno