Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 7.6℃ | bura 4.1 m/s
10. prosinca 2023. 14:56
Foto: Matej Druznik / DELO / CROPIX  

Izjava dana: Milorad Dodik, patriot i dobar susjed Hrvatske

PODIJELI

Često u ovoj rubrici imamo dojam da jednostavno izmjenjujemo predsjednika i premijera. Ali tako je to, njih dvojica kao onaj tandem iz A je to dominira na nespretan i tragikomičan način domaćim medijskim narativom. Tu nije do novinara, sam i daju materijala. Pa, tako je danas vrijeme za novu epizodu serijala “Zoran Milanović valja svašta”. Evo posljednjeg uratka:


Dodik je srpski patriot, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH.

Ono što danas Milanovića i Dodika veže je taj proruski stav, kod lidera bosanskih Srba otvoreni, oni niti ne skrivaju da su eksponent ruske politike na ovim prostorima. Milanović pak vjeruje da je vještiji. Nije on kao za Ruse. Samo bi htio da na neki način pobjedi. Jer misli da je to dobro. I ne bi se htio mješati u taj rat tamo negdje daleko. A ipak dovoljno blizu da do Zagreba može dron doletjeti. Nekakvu čudnu sklonost iskazuje domaći predsjednik prema diktatorima. Nema ništa protiv Putina, s Orbanom ubija kamenice po obali. A Dodik mu patriot i dobar susjed. Dodik doduše nije diktator, ali samo zato što je Bosna i Hercegovina jedan društveni i politički džumbus, u svojoj srži eruopski poluprotektorat. Dodik je samo velikosrpski separatist. Produžetak one zločinačke politike otprije tridesetak godina protiv koje se Hrvatska borila. Pa onda nekako je teško prosječnom hrvatskom državljanu doživjeti ga kao dobrog susjeda. A pogotovo patriota, jer BiH patriot nije. A teško je misliti da bi Hrvatskoj bilo dobro da na svojim granicama ima srpsku državu koja je direktni eksponat ruske politike. No, Milanović, što više reći…

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

7.6℃

NE 4.1m/s

93%

1012.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
9℃
Pon
12℃
Uto
15℃
Sri
16℃
Čet
14℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno