Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:37
Wikimedia Commons  

Izjava dana: Kurve o poštenju

PODIJELI

Za početak, isprike damama koje se bave najstarijim zanatom zbog naslova, jer one su poštenije od većine likova koje obrađujemo u ovoj našoj rubrici i inače, a posebno danas, ali što sad, poslovica je stara valjda koliko i zanat.

U svakom slučaju, kartel hrvatskih nogometnih klubova je jučer objavio svoje nemušto priopćenje u kojem se između ostalog kaže i ovo:

“Svi nogometni klubovi trebaju biti svjesni svoje odgovornosti prema nogometnoj zajednici i javnosti. Samo zajednički, poštujući pravila i standarde i fair i poštenog sportskog ponašanja, možemo očuvati ugled hrvatskog nogometa.”

Počnimo od kraja – ugled hrvatskog nogometa je toliko nizak da – ne postoji. Postoji apsolutno zasluženi respekt prema talentu hrvatskih nogometaša, prema njihovim uspjesima u klubovima i reprezentaciji, ali domaće nogometno natjecanje, hrvatski nogometni funkcioneri, a posebno suci nemaju nikakav ugled čak ni u notorno jednako korumpiranim federacijama koje predstavljaju kontinentalni i svjetski nogomet.

Ali oni svoju korupciju barem pokušavaju sakriti, iako nikako da sakriju činjenicu da ih u načelu ni ne zanima previše nogomet ni navijači, pa čak ni sami sportaši, već je sve podređeno zaradi i zabavi za bogate, ali to je već druga tema.

Ono što je najviše urnebesno u ovom pokušaju, kako ono – očuvanja ugleda hrvatskog nogometa i zaštiti hrvatskih sudaca jest činjenica da su apsolutno svi potpisnici u nekom trenutku bliske prošlosti radili pritisak na suce, tvrdili da su korumpirani ili u najmanju ruku nesposobni.

Još slađe je sjetiti se kako je mordorski pobočnik Damir Mišković prije ravno tri godine dignuo žešću halabuku od ove i inicirao smjenu tadašnje sudačke komisije i zapravo instalirao ovu koju je jučer napustio daruvarski HDZ-ovac.

screenshot telesport.hr 10. veljače 2021.

Valjda nas dečki koji urnebesno podsjećaju na dvojac s naslovne fotografije zapravo pokušavaju uvjeriti da nije pritisak na suce upravljati njima kao svojim marionetama, javno im prijetiti smjenom, ali jest iznijeti činjenice o njima objavom snimke njihovog rada.

Tako obrnuti tezu ne bi uspjeli ni Joseph Goebbels i Dimitrij Peskov zajedno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno