Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 20:48
screenshot HDTV  

Izjava dana: Još ćemo jednu pa idemo doma

PODIJELI

Ljudima koji ne prate situaciju će opet aktualizirana afera oko hrvatskih sudaca koja praktično traje već petnaestak godina, (od kad je Hrvoje Maleš napravio ono što Zdravko Mamić ne bi ni da mu “vrući žarač gurnu u guzicu”) možda ide na živce medijska halabuka oko nevažnih stvari poput nogometa, jer ima i važnijih tema.

Ipak, kada se samo malo zagrebe, lako se dođe do zaključka da je stanje u hrvatskom nogometu samo manifestacija funkcioniranja sustava hrvatske države – sve je pod kontrolom jedne partije, korupcija je na svakom koraku, a sve garnirano potpunim neznanjem, nesposobnošću i iznad svega – bahatošću.

I u svemu tome, jučer je Brunči Marić, šef hrvatskih sudaca (nogometnih) zazvao – povjerenje:

”Nemate razloga ne vjerovat u ovu odluku.”

Zapravo, s obzirom da je čovjek u HDZ-u, da nosi pištolj sa sobom kad ide na ručak, da je bio sudac dok su šefovi uzimali mito i objašnjavali kako je to za dečke; da im se nađe za Božić, ali pravosuđe koje je pod kontrolom iste te partije to nikad nije do kraja istražilo – nemamo apsolutno nikakvog razloga vjerovati u baš išta što bilo tko od njih učini ili kaže.

I to je nešto na što svatko normalan upozorava već duže od desetljeća.

S druge strane, mediji pod kontrolom iste partije nas svojom plavom pilulom uvjeravaju kako je sve normalno, kako je rat mir, sloboda ropstvo, a neznanje je moć.

Sve je teže ljudima tu pilulu gutati, čak i onima koji uživaju u blaženosti neznanja i slobodnom ropstvu.

I očekivao bi čovjek da će u tim trenucima ovi prodavači plave pilule biti nešto inventivniji, a njihove laži su zapravo postale poput onih najpopularnijih tipa – vratit ću ti do prvoga, ili – popit ćemo još jednu pa idemo ili ona koju ćemo preskočit jer je nepristojna.

Kao što je sve ovo skupa prešlo sve granice pristojnosti.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno